Υποκριτικά μαθήματα «αποκομματικοποίησης» του κράτους από τον Μητσοτάκη

Υποκριτικά μαθήματα «αποκομματικοποίησης» του κράτους από τον Μητσοτάκη

Σαν… απλός εισηγητής του νομοσχεδίου για την επιλογή των διοικήσεων του Δημοσίου και όχι ως πρωθυπουργός που έχει να εμφανιστεί από τα τέλη Αυγούστου στο κοινοβούλιο ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκινώντας την ομιλία του κούνησε το δάχτυλο προκαλώντας θυμηδία για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

Με καθυστέρηση και επιλέγοντας να αναφερθεί αποκλειστικά στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων δημόσιων φορέων εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στην οποία είχε να τοποθετηθεί από τις 31 Αυγούστου.

«Με τις νέες ρυθμίσεις οι διοικητές φορέων του δημοσίου παύουν να είναι αποκλειστική προσωπική επιλογή του υπουργού και στο εξής η ιεραρχία δε θα καθορίζεται μόνο από την κυβέρνηση αλλά τις ικανότητες και την εμπειρία των υποψηφίων» υποστήριξε μεταξύ άλλων, παριστάνοντας πως δεν είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που διόριζε κομματικά στελέχη έπειτα από σκοτεινές συμφωνίες, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ήταν ακόμα πιο προκλητικός.

«Είναι καιρός να βάλουμε οριστικό τέλος σε μία πρακτική που ας μην κοροϊδευόμαστε συνέβαινε πολλές δεκαετίες, να επιλέγονται διοικητές νοσοκομείων κομματικοί φίλοι, σε συνεννόηση με τοπικούς βουλευτές» ανέφερε συγκεκριμένα, ξυπνώντας πικρές αναμνήσεις, όπως η περίπτωση του Κ. Πατέρα και τον διορισμό του από την πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη στο νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης αλλαγής ατζέντας από την βαριά κριτική που δέχεται, τόσο για τη στάση του απέναντι στο αιματοκύλισμα της Γάζας από το Ισραήλ, όσο και για σειρά εσωτερικών ζητημάτων, όπως το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών και η συγκάλυψή τους, αλλά και η στοχοποίηση συλλήβδην των ελεύθερων επαγγελματιών, που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Σημειώνεται πως λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε «συνάντηση γνωριμίας» πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, με το Μέγαρο Μαξίμου να ανακοινώνει πως ενημέρωσε τον πολιτικό του αντίπαλο «για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter