Υποκριτική, ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση

Υποκριτική, ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση

_x000D_
Αποκαλύφθηκε, επιτέλους, ποιοι πλήρωσαν τα 617 εκατ. ευρώ του δήθεν πλεονάσματος που ο κ. Τσίπρας με διάγγελμα και τυμπανοκρουσίες χορήγησε στους συνταξιούχους ως εφάπαξ βοήθημα χωρίς μέτρο και κριτήρια, αφού πρώτα το βάφτισε «13η σύνταξη»._x000D_

Τα πλήρωσαν οι φτωχότεροι από τους συνταξιούχους, όσοι δηλαδή λαμβάνουν ΕΚΑΣ, δεδομένου ότι τις επόμενες από την αναγγελία ημέρες τούς το περιέκοψε κατά 50%.

Δηλαδή όσοι έπαιρναν τη χαμηλότερη σύνταξη και τους χορηγούνταν ΕΚΑΣ βάσει εισοδηματικών κριτηρίων χρηματοδότησαν το βοήθημα, αφού δικαιούχοι ήταν και συνταξιούχοι που μπορεί να είχαν εισοδήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ από άλλες πηγές.

Τα πλήρωσαν και όλοι όσοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από το δημόσιο, δεδομένου ότι η εξόφλησή τους αναβλήθηκε για άλλη μία φορά – άγνωστο για πόσους μήνες.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, κάθε βοήθημα είναι καλοδεχούμενο, όσο μικρό και εάν είναι, και πραγματικά πιστεύω ότι όλοι μας ευχόμαστε να αμβλύνει κάπως τη σκληρότητα της καθημερινότητας των συνταξιούχων, δεδομένου ότι η «αλλοπρόσαλλη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τη μισή κοινωνία πέρα από τα όρια αντοχής της.

Μας δήλωσαν ακόμη ότι ναι μεν λησμόνησαν τους φτωχούς, τους άστεγους, τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τους ανέργους (ενώ πραγματικά θα μπορούσαν να καταρτίσουν ένα καλό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας), αλλά θα τους θυμηθούν στο επόμενο μοίρασμα του επόμενου δήθεν πλεονάσματος.

Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι η ανικανότητα χειρισμού θεμάτων, η προχειρότητα, η ασχετοσύνη και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις είναι πρωτοφανείς και παροιμιώδεις σε αυτή την κυβέρνηση.

Και, εν πάση περιπτώσει, εάν αυτά τα χαρακτηριστικά τους τα επιδείκνυαν μόνο στη διαχείριση του κτιρίου της Κουμουνδούρου, δεν θα μας ενδιέφερε και πολύ.

Ομως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι χειρίζονται τα ζητήματα της χώρας, χειρίζονται τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη, χειρίζονται ακόμη και τα εθνικά θέματα.

Είθε ο Θεός πραγματικά να μας λυπηθεί εάν χρειαστεί κάποια στιγμή να λάβουν ξανά σοβαρές αποφάσεις. Αλλωστε, το είδαμε και το νιώσαμε πέρυσι με τη βαρουφακειάδα, που στοίχισε στον ελληνικό λαό μερικές δεκάδες δισ. ευρώ ζημιά, με επιπτώσεις στην οικονομία που θα τις πληρώνουμε για πολλά χρόνια.

Και, σε τελευταία ανάλυση, τι κατάφεραν με αυτή την άτσαλη χορήγηση του βοηθήματος και τις «απειλές» για εκλογές;

Η πράξη του πρωθυπουργού θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια, ο οίκος Moody’s ήδη τη χαρακτήρισε «πιστωτικά αρνητικό γεγονός», με περαιτέρω ενδεχόμενα αποτελέσματα το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, τη για μήνες καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β΄ αξιολόγησης, ακόμη και την αμφισβήτηση της δυνατότητας ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη – με άλλα λόγια έφερε νέες περιπέτειες.

Τελικά, η υποκρισία δεν έχει όρια σε αυτή την κυβέρνηση. Το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως στο μέλλον θα διαπιστώσουν όλοι οι ιστορικοί ανεξαιρέτως, είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση που εμφανίστηκε σε αυτό τον τόπο μετά το 1821.

*Ο Μάριος Γεωργιάδης είναι γραμματέας ΚΟ, βουλευτής Α΄ Αθηνών Ενωσης Κεντρώων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter