Υπόνοιες Τσοβόλα για πολιτικά κίνητρα πίσω από την Προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

Υπόνοιες Τσοβόλα για πολιτικά κίνητρα πίσω από την Προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

Αποκλείοντας την ύπαρξη οποιασδήποτε νομικής βασιμότητας των φερόμενων αδικημάτων κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο συνήγορός του και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας, άφησε να εννοηθεί πως τα κίνητρα πίσω από τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης είναι αμιγώς πολιτικά.

Μετά την κατάθεση των έγγραφων αιτημάτων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -μεταξύ άλλων- για κατά αντιπαράσταση εξέτασή του στην Επιτροπή με τους Αντώνη Σαμαρά, Ελένη Ράικου και Ιωάννη Αγγελή, ο συνήγορος του ερευνώμενου πρώην υπουργού παραχώρησε δηλώσεις στις κάμερες στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο κ. Τσοβόλας τόνισε πως ο πελάτης του ζητά να λάβει γνώση όλων των εγγράφων της υπόθεσης που χειρίζεται η κυρία Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς. 

«Ζητάμε να κληθούν όλοι οι προϊστάμενοι εισαγγελιών, Πρωτοδικείου, Εφετείου για να καταθέσουν αν είδαν ποτέ τον κ. Παπαγγελόπουλο να παρεμβαίνει στη δουλειά τους, γιατί ουδέποτε παρενέβη. Επίσης ζητάμε να ζητηθούν, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, από το FBI έγγραφα σχετικά με την υπόθεση και καταθέσεις μαρτύρων, και το έγγραφο που ήρθε από το FBI στην εισαγγελία διαφθοράς και αναφέρεται στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο μιλάει για πολλά ζητήματα, τα οποία δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Ζητάμε και άλλες δικαστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν» είπε και συμπλήρωσε ελπίζει ότι η Επιτροπή θα αποφασίσει να ικανοποιήσει αυτά τα αιτήματα για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Στο ερώτημα του documentonews.gr για το αν υπάρχουν κοινά σημεία ανάμεσα στο «βρώμικο» 89’ και το 2019, απάντησε επί λέξει:

«Άλλη εποχή εκείνη, άλλη υπόθεση εκείνη. Αλλά από αυτά που μελέτησα μέχρι τώρα κι εγώ και η κυρία Τσοβόλα, δεν παύει να είναι μια υπόθεση που δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα για τα οποία πήρε απόφαση η Βουλή. Κι αυτά τα λέω εν συνειδήσει, με ειλικρίνεια, όχι γιατί είμαι υπερασπιστής του κ. Παπαγγελόπουλου και για αυτό άλλωστε ανέλαβα την υπόθεση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter