Υποψήφιος με την παράταξη του Πατούλη ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Κωνσταντίνου

Υποψήφιος με την παράταξη του Πατούλη ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Κωνσταντίνου

Εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της τοπικής διοίκησης ενόψει της εκλογής νέων αιρετών σε δήμους και περιφέρειες. Είναι ενδεικτικό ότι ο περιφερειάρχης Αττικής και εκ των δραστήριων στελεχών της ΝΔ Γιώργος Πατούλης επιλέγει να φέρει δίπλα του παλαίμαχους ποδοσφαιριστές για να προσδώσει αίγλη στο αυτοδιοικητικό σχήμα στο οποίο είναι επικεφαλής και να διεκδικήσει με αξιώσεις την επανεκλογή του. Τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η παράταξη “Νέα Αρχή για την Αττική” αναζητά πρόσωπα ηχηρά. Και ο Γιώργος Πατούλης που προϊσταται απευθύνεται ξανά σε έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, με μεγάλη πορεία όπως και ο Νίκος Καρούλιας που αποδέχτηκε να συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειακού συμβούλου Βόρειου Τομέα Αθηνών με την παράταξη Πατούλη. Τώρα, ο περιφερειάρχης Αττικής δημοσιοποιεί ότι υποψήφιος στον κεντρικό τομέα με τη “Νέα Αρχή για την Αττική” θα είναι ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής γνωρίζει τον Γιώργο Πατούλη από την εποχή που ο περιφερειάρχης Αττικής ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου και είχε συνεργαστεί μαζί για ζητήματα αθλητισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης. Από το 2007 έως το 2012, ο Βασίλης Κωνσταντίνου διετέλεσε Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ το 2015 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του τότε δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου ζει στο Μαρούσι. Είναι γέννημα θρέμμα Μαρουσιώτης με πρώτη του ομάδα στο ποδόσφαιρο τον Α.Ο. Παραδείσου (1960) και στο μπάσκετ τον Γ.Σ. Αμαρουσίου (1961 – 1971).

Δεκαπεντάχρονος ήταν όταν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού (1963) και για είκοσι χρόνια ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” ενώ η παρουσία του στον Ο.Φ.Η (1982 – 1983) συνδέθηκε με 25 διακρίσεις. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο καθώς πρόκειται για έναν τους Ελληνες τερματοφύλακες που έγραψαν ιστορία κάτω από τα γκολπόστ . Η καριέρα του έχει πολλούς σταθμούς: εικοσιπέντε συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Νέων και είκοσι στην Εθνική Ελπίδων, ένα Βαλκανικό κύπελλο, δυο παγκόσμια πρωταθλήματα με την Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων (1968 στη Βαγδάτη και 1969 στην Ελλάδα) , τριάντα συμμετοχές στην Εθνική ανδρών (ξεχωρίζει η συμμετοχή στο Κύπελλο Ευρώπης το 1980 στη Ρώμη).

Πολλοί θυμούνται ότι παλιά είχε συστήσει μια εταιρεία πετρελαίου θέρμανσης και κοινοχρήστων για να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά του (είχε έντεκα μικρότερα αδέλφια). Σταμάτησε το ποδόσφαιρο την περίοδο 1983 – 1984, όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με την προπονητική έως το 1990.

Από το 2010 έως το 2013, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Κ.Α.Ε. Αμαρουσίου (μπάσκετ) μετά την παραίτηση του Αρη Βωβού, και τη θέση του ταμία στο Δ.Σ. του συνδέσμου Ανωνύμων εταιριών Μπάσκετ (Ε.Σ.Α.Κ.Ε). Το 2011 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και Διευθύνων Σύμβουλος στις Σχολές Ποδοσφαίρου της ομάδας ενώ το 2017 αναλαμβάνει Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και και Διευθύνων Σύμβουλος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός. Το Μάρτιο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής της γενικής συνέλευσης του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter