Ύποπτο αντικείμενο κάτω από τροχόσπιτο Γερμανών κινητοποιεί την Αστυνομία (Video)

Ύποπτο αντικείμενο κάτω από τροχόσπιτο Γερμανών κινητοποιεί την Αστυνομία (Video)

Την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε ύποπτο αντικείμενο, το οποίο εντόπισε ιδιοκτήτης αυτοκινούμενο τροχόσπιτου, στο κάτω μέρος του οχήματός του κι ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στον σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΑΕ) Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το emvolos.gr και τις οποίες χαρακτηρίζει διασταυρωμένες, από την πρώτη εξέταση του μηχανισμού από τους ειδικούς πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα είδος τηλεχειριζόμενου μηχανισμού που πυροδοτείται από μακριά και προξενεί πυρκαγιά.

Ο επικίνδυνος μηχανισμός εμπρησμού εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς, ενώ της υπόθεσης επιλαμβάνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου διανυκτέρευσε μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στον συγκεκριμένο σταθμό και το πρωί διαπίστωσε ότι ήταν σκασμένο το λάστιχο του οχήματος. Εξερευνώντας το όχημα ανακάλυψε το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο -σύμφωνα με όσα μετέφερε στην Αστυνομία- έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί μαζί με πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.

Μέχρι αργά το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση των πυροτεχνουργών για την απομάκρυνση του ύποπτου αντικειμένου, ώστε στη συνέχεια αυτό να εξεταστεί και να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

Όπως κατέθεσε το ζευγάρι των Γερμανών, βρίσκονται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διακοπές με το τροχόσπιτο. Το προηγούμενο διάστημα το πέρασαν στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και τώρα ήταν καθ’ οδόν για την Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με τους ίδιους, πέρασαν τη νύχτα στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου στάθμευσαν το όχημα, ενώ το πρωί επρόκειτο να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ / emvolos.gr 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter