«Υποσχέσεις» της ΝΔ προς Lamda για το Ελληνικό: Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και fast track διαδικασίες (Video)

«Υποσχέσεις» της ΝΔ προς Lamda για το Ελληνικό: Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και fast track διαδικασίες (Video)

Την ίδια ώρα που η Lamda εξέδιδε ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε στο Real ότι θα ανακληθεί άμεσα η ΚΥΑ για το Ελληνικό, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο ΣΚΑΙ αποκάλυπτε το «deal» της Ν.Δ. με την Lamda Development.

Όπως προκύπτει επιθυμούν να αλλάξουν το νόμο και τη σύμβαση για το Ελληνικό και οι διαδικασίες να προχωρούν με το νομοθετικό πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Οι νόμοι αλλάζουν. Εμείς θα αλλάξουμε το νομοθετικό πλαίσιο την αδειοδότηση της επένδυσης με βάση το νομοθετικό πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, άρα όλες οι προσφυγές, όλα τα εμπόδια θα επιδικάζονται ΑΡΓΟΤΕΡΑ. Θα προχωράει το έργο γιατί όποιος μπλοκάρει αυτό το έργο μπλοκάρει 70.000 νέες δουλειές» ήταν η απάντηση του κ. Κυρανάκη που αποκάλυψε το σχέδιο της Ν.Δ. για τις «επενδύσεις».

Ο κ. Κυρανάκης εξήγησε για ποιο λόγο κάνει νερά ο ιδιώτης επενδυτής γιατί θέλουν να αλλάξουν το νόμο και την σύμβαση και περιμένουν την αλλαγή του. Θέλετε να μειώσετε ότι έχει κατοχυρωθεί για κοινόχρηστο χώρο και το δημόσιο συμφέρον είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου που ήταν στο πάνελ.

«Δεν μπορούν να τα θέλουν όλα και προσλήψεις και 1 προς 5» αντέτεινε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης κατήγγειλε την συνέργεια της εταιρείας Lamda και της Νέας Δημοκρατίας ώστε να αλλάξει επί τα χείρω η σύμβαση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος με αφορμή την ολοκλήρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης βάσει της οποίας εγκρίνεται το σχέδιο οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής στο Ελληνικό και των περιβαλλοντικών του όρων.

Μίλησε μάλιστα για «Μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη για τον ιδιώτη, με περισσότερο μπετόν και άρα λιγότερο πράσινο, με περισσότερο ιδιωτικό και λιγότερο δημόσιο χώρο» τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος. «Οι μάσκες έπεσαν».

Με την ΚΥΑ εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι, το σχέδιο οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου

Με την ΚΥΑ που απειλεί με ανάκληση της, ο κ. Μητσοτάκης εγκρίνεται το σχέδιο γενικής οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, επιφάνειας 2.000.569,02 τ.μ., με τον καθορισμό χωρικών ενοτήτων, κτιριακών ενοτήτων, πράσινων και ελεύθερων χώρων, της θέσης των χώρων στάθμευσης εντός και εκτός του πάρκου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των λειτουργιών του, του εσωτερικού οδικού δικτύου και του δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, του τραμ, των εισόδων περιμετρικά του Μητροπολιτικού Πάρκου (κεντρικές, δευτερεύουσες και τριτεύουσες είσοδοι), καθώς και η οργάνωση των λοιπών χώρων, των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των χρήσεων που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη και λειτουργία του πάρκου.

Σε αυτό καθορίζονται επτά χωρικές ενότητες, οι χρήσεις γης – όροι και περιορισμοί δόμησης και η πολεοδομική οργάνωση των κτηριακών ενοτήτων.

Με την ΚΥΑ εγκρίνονται και οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ εκτός της οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου προβλέπεται η χωροθέτηση των οδικών υποδομών, της γραμμής τραμ, του δικτύου ύδρευσης, των εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων κ.λπ.

Πηγή: left.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter