Υπόθεση Φλόιντ: Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο Ντέρεκ Σόβιν με εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων

Υπόθεση Φλόιντ: Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο Ντέρεκ Σόβιν με εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων

Ο πρώην αστυνομικός ο οποίος ευθύνεται για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή που κρατείτο καταθέτοντας εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Σόβιν κατηγορείται για φόνο δευτέρου και τρίτου βαθμού και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θάνατο του Φλόιντ, στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη. 

Μία ενέργεια η οποία αποτέλεσε τη σπίθα που άναψε το φιτίλι των κοινωνικών εξεγέρσεων της περασμένης Άνοιξης στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο, με την αφροαμερικανική κοινότητα να ζητά την απονομή δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο είχε θέσει ως όρο για την αποφυλάκισή του χωρίς όρους να καταβάλει εγγύηση ύψους 1,25 εκατ. Κατέβαλε 1 εκατ., κάτι που σημαίνει ότι αποφυλακίστηκε υπό όρους, στους οποίους περιλαμβάνεται η απαγόρευση να εργαστεί σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του Φλόιντ. Επίσης, θα πρέπει να παραδώσει τυχόν άδειες οπλοφορίας που διαθέτει.

Ο 44χρονος πρώην αστυνομικός θα δικαστεί τον Μάρτιο μαζί με άλλους τρεις πρώην συναδέλφους του που κατηγορούνται για συνέργεια στον θάνατο του Φλόιντ, στον λαιμό του οποίου είχε γονατίσει ο Σόβιν επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter