Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Απολογία στο δικαστήριο

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Μου είπαν να το χειριστώ διακριτικά» λέει για τα βασανιστήρια ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής

Καταιγισμό ερωτήσεων γύρω από τα περιστατικά που βίωνε από ομάδα φοιτητών ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και για τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος μόλις ενημερώθηκε για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, δέχθηκε από τους δικαστές ο πρώην Διευθυντής, με τον ίδιο να αναφέρει πως έπραξε ό,τι έπρεπε να πράξει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα, για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης.

Είπε πως δεν θέλησε η Σχολή να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στη βία δεν απαντάμε με βία για να δεχθεί στη συνέχεια ερώτηση από την έδρα του Εφετείου «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

Αναφερόμενος στα περιστατικά που βίωνε ο Βαγγέλης στη Σχολή και στην απουσία τιμωριών στους «πρωταγωνιστές» τους, ο πρώην Διευθυντής έκανε λόγο για ενδείξεις μόνο και όχι αποδείξεις, για να δεχθεί τη συνέχεια ερωτήσεις γύρω από συγκεκριμένες περιπτώσεις δράσεων ομάδας φοιτητών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και της Σχολής, για τα οποία ο ίδιος ήταν ενήμερος.

Ο πρώην Διευθυντής κατά την απολογία του επισήμανε παράλληλα πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του…

Η δίκη συνεχίστηκε με την απολογία του πρώην διευθυντή της Γαλακτομικής Σχολής στο Εφετείο Ιωαννίνων. Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 15 Ιανουαρίου 2018.

(Πηγή: epirus-tv-news)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.