Υπόθεση Κατσίφα: Πότε θα παραδοθεί η σορός του στην οικογένεια

Υπόθεση Κατσίφα: Πότε θα παραδοθεί η σορός του στην οικογένεια

Μέσα στις επόμενες ώρες και το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα αποδοθεί στους οικείους του η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Σύμφωνα με το epiruspost,gr ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

Ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας από χθες το βράδυ. Από την ώρα εκείνη οι εξελίξεις τρέχουν.

Στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ’ το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

Η Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Έτσι η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση από την πλευρά της ότι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να ακολουθήσει η κηδεία.

Λυκουρέζος: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πότε θα παραδοθεί η σορός

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα μιλώντας στο ραδιόφωνο, «Παραπολιτικά» άφησε τα πάντα ανοιχτά για το πότε θα γίνει η παράδοση της σορού.

«Όλα είναι πιθανά, αυτή τη στιγμή πάντως επίσημη διαβεβαίωση δεν υπάρχει. Πιστεύω και εγώ ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί αλλά δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο. Απρόβλεπτοι είναι, έχουν εγκλωβιστεί πιστεύω σε μια ιστορία που δεν ξέρουν ίσως και οι ίδιοι πώς να απεγκλωβιστούν, σε κάθε περίπτωση πιθανότατα να γίνει αυτό το οποίο ζητάει η οικογένεια και εμείς εδώ και μέρες επιτακτικά. Δέκα μέρες είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και θέλω να πω ότι πέραν από των οιοδήποτε πληροφοριών οι οποίες διοχετεύονται είτε στα αλβανικά είτε στα ελληνικά ΜΜΕ αυτή τη στιγμή δεν ανταποκρίνεται σε ασφαλή και εγγυημένη πληροφορία. Οι αλβανικές αρχές δεν εξηγούν τίποτα γιατί δεν υπάρχει καμία εξήγηση όσον αφορά το γιατί έχει μείνει στο νεκροτομείο δέκα ημέρες η σορός του νεκρού. Δεν εξηγούν ούτε ξέρουμε η δικογραφία αν έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της ανάκρισης και τι αποδεικτικό υλικό έχει συγκεντρωθεί το οποίο πιστεύουμε ότι θα το ξέρουμε σύντομα ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας η μητέρα και οι συγγενείς του νεκρού όλα αυτά θα απαντηθούν από τη στιγμή που παραδοθεί η σορός, γίνει η κηδεία και μετά πλέον θα μπορέσει να υπάρξει, πιστεύω,  η πρόσβαση στη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Τιράνων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέζος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter