Υπόθεση Κουφοντίνα: Τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα ψέματα της Σοφίας Νικολάου

Τα έγγραφα τα οποία επικαλείται η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και τα οποία αποδεικνύουν ότι ψεύδεται δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το πρώτο έγγραφο που φέρει την υπογραφή της ίδιας της Σ. Νικολάου με ημερομηνία 31.12.2020 αναφέρεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε έστω και για λίγο στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού, επιχείρημα – σημαία της Γενικής Γραμματείας μέχρι και πριν λίγες ημέρες.

«Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, μεταξύ άλλων, αποφάσισε και την επαναμεταγωγή κρατουμένων από το Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας στα Καταστήματα Κράτησης από τα οποία είχαν αρχικά μεταχθεί. Ο αιτών και άλλοι κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, επαναμετήχθησαν σε αυτό. Στη συνέχεια ακολούθησε άμεσα απόφαση έκτακτης μεταγωγής τους από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης για λόγους δημόσιας τάξης, ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Ωστόσο σε νέο έγγραφο που κοινοποίησε η Σ. Νικολαου στη δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, το οποίο επίσης υπογράφει η ίδια, αναφέρεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας μετήχθη κατευθείαν στις φυλακές Δομοκού!

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η «αποφαση» της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που κοινοποιίησε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής πολιτικής, στην Ι. Κούρτοβικ στις 18/2/21, αποτελείται από… μία σφραγίδα, παρά το γεγονός ότι η ατομική διοικητική πράξη πρέπει να περιεχει αιτιολογία η οποία να είναι «σαφής, ειδική και επαρκής που να προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου» (αρ.7 του ν.2690/99).

Στην πραγματικότητα η απόφαση είναι μία σφραγίδα με λίγες λέξεις να τη συνοδεύουν χωρίς να αναφέρεται πουθενά το νομικό πλαίσιο ή κάποια αιτιολογία.

Αυτή είναι η «αποφαση» της ΚΕΜ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader