Υπόθεση Λασκαρίδη: Οργή για τον Δήμαρχο που «το παίζει αδέκαστος, αλλά γίνεται δούλος των ισχυρών»

Υπόθεση Λασκαρίδη: Οργή για τον Δήμαρχο που «το παίζει αδέκαστος, αλλά γίνεται δούλος των ισχυρών»

Με σκληρή ανακοίνωση αντέδρασε η παράταξη «Μένουμε Εδώ» του Δήμου Κυθήρων στο μείζον θέμα της έκνομης δραστηριότητας του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη στα Αντικύθηρα.

Μετά τα δημοσιεύματα πρώτα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και την περασμένη Κυριακή του Documento, το οποίο έφερε στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση της παράνομης ανέλκυσης αρχαιοτήτων, η παράταξη της αντιπολίτευσης του Δήμου Κυθήρων «Μένουμε Εδώ», εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του Δημάρχου, Στράτου Χαρχαλάκη, ο οποίος φαίνεται πως ήταν ο μόνος που γνώριζε τη δραστηριότητα του Παναγιώτη Λασκαρίδη αλλά δεν είχε ενημερώσει ως όφειλε τους αρμοδίους.

Η παράταξη καλεί όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν θέση για τη στάση του Δημάρχου σε σχέση με τα γεγονότα στα Αντικύθηρα. «Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο θέλει να το παρουσιάζει ο δήμαρχος Κυθήρων, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει την κουβέντα αλλάζοντας την ατζέντα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Πριν λίγες μέρες, ο Δήμαρχος Κυθήρων μας ενημέρωσε ότι τρώει και πίνει με πλούσιους κυρίους. Εκτός αυτού, απλά και κυνικά, μας είπε ότι όποιος κάνει δωρεές και μοιράζει χρήμα δεξιά και αριστερά, έχει δικαίωμα να βάζει το χέρι του, να παίρνει ότι θέλει, και να το φορτώνει στα καράβια του. Ο κ. Δήμαρχος κάνει τον άγριο, κουνάει το δάχτυλο, φωνάζει και απειλεί τους μικρούς και ασήμαντους για αυτόν ψηφοφόρους, παίζοντας τον αδέκαστο σε ο,τι αφορά τους νόμους. Δίπλα στους πλούσιους και τους ισχυρούς όμως, γίνεται γνήσιος δούλος που χαμηλώνει το κεφάλι και κάνει τα στραβά μάτια στα ατοπήματα. Όταν όλος ο κόσμος μένει έκπληκτος με το θράσος του πλούσιου κυρίου που κάνει το χόμπι του με κανόνια και άγκυρες από τη θάλασσα των Αντικυθήρων, έρχεται ο Δήμαρχος Χαρχαλάκης δήθεν να τον ξεπλύνει, και να πει ότι “το ήξερε και αυτό είναι αρκετό”» σημειώνεται.

«Όχι κύριε Χαρχαλάκη, δεν είναι αρκετό να σας στέλνουν μηνύματα οι φίλοι σας για να κάνουν ό,τι θέλουν σε έναν τόπο. Ακόμα και αν, όπως λες, είναι ευεργέτες, θα έπρεπε εσύ να τους προστατέψεις από τέτοιο ατόπημα αλλά κυρίως, όφειλες να προστατεύεις τα αρχαία του τόπου μας. Τέλος, οι απόψεις της Δέσποινας Κουτσούμπα, Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και σημειώνουμε τα παρακάτω από τη επιστολή της: “Στην περιοχή του Δήμου σας τελέστηκε μια παράνομη πράξη. Ο μόνος που γνώριζε την πράξη ΠΡΙΝ τελεστεί, κατά δήλωσή σας, ήσασταν εσείς”» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter