Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη «δείχνουν» ως εγκέφαλο της απαγωγής

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη «δείχνουν» ως εγκέφαλο της απαγωγής

Ηγετικό ρόλο στην ομάδα που απήγαγε τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποδίδει το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 12 άτομα, στον 46χρονο Ρεθυμνιώτη που διαμένει στην Αθήνα.

Ήταν από τους τελευταίους κατηγορούμενους που κλήθηκε από την ανακρίτρια η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, σε απολογία, τον προηγούμενο μήνα και αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Ο 46χρονος σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, επέλεξε τον «στόχο», ανέλαβε την οργάνωση της ομάδας της απαγωγής στην οποία συμμετείχαν άγνωστα άτομα ενώ είχε φυσική παρουσία στην επιχείρηση της αρπαγής του επιχειρηματία, στις 30 Μαρτίου 2017. Σημαντικό ρόλο στην ομάδα της απαγωγής φέρεται να έχει και ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης που χαρακτηρίζεται ως «ακτιβιστής» και ήταν μεταξύ των 7 πρώτων που συνελήφθησαν, λίγο μετά την θετική έκβαση της υπόθεσης. Αυτοί οι δύο άνδρες περιγράφονται ως τα άτομα που «διεύθυναν» την ομάδα και στις δικές τους εντολές και οδηγίες υπάκουαν οι υπόλοιποι.

Το κλητήριο θέσπισμα, προσδιορίζει τους επιμέρους ρόλους που φέρονται ότι είχαν αναλάβει οι 12 κατηγορούμενοι. Κάποιοι είχαν αναλάβει την εκτέλεση της απαγωγής, άλλοι την εποπτεία των χώρων αυτών, άλλοι την επικοινωνία και τις διαπραγματεύσεις με την οικογένεια του απαχθέντος, την παραλαβή των λύτρων και την φύλαξη του επιχειρηματία.

Η δίκη θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter