Υπόθεση Λιγνάδη: Αναμένεται η απόφαση επί της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας

Υπόθεση Λιγνάδη: Αναμένεται η απόφαση επί της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας

Τελείωσε η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε χθες ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας και αναμένεται η απόφαση.

Όπως είπε ο Α. Κούγιας σε δηλώσεις του, παρέδωσαν τα μέλη του συμβουλίου αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η καταγγελλόμενη βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τελεστεί.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν στους τόπους που καταγγέλονται ότι τελέστηκαν τα εγκλήματα. Ο κ. Κουγιας έκανε λόγο για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14:30 ο Δ. Λιγνάδης αναμένεται να απολογηθεί. 

Διαβάστε επίσης: Σε δήλωση για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Κούγιας προαναγγέλλει… μήνυση στον Πολάκη!

«Μπορώ να μιλήσω για κατάρρευση του κατηγορητηρίου» είπε ο Αλεξης Κούγιας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Δ. Λιγνάδη, έγινε μια διεξοδικη συζήτηση και ο πρόεδρος του Συμβουλίου ζήτησε να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία που η πλευρά του κατηγορούμενου επικαλείται για να αποδείξει πως δεν βρισκόταν στα σημεία και στους χρόνους που φέρονται να τελέστηκαν οι δύο βιασμοι.

Ο δικηγόρος σημείωσε ακόμα πως ο ένας εκ των δύο παθόντων ενώ αρχικά ισχυρίστηκε πως ο βιασμός έλαβε χώρα στην Επίδαυρο στις 9 Αυγούστου 2015, την Τετάρτη κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι το περιστατικό συνέβη στις 8 του ίδιου μήνα. Κατά τον συνήγορο, η αλλαγή της ημερομηνίας έγινε διότι η 9η Αυγούστου 2015 ήταν Κυριακή που δεν γίνονται παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter