Υπόθεση Λιγνάδη: Οι τρεις μάρτυρες και ο «φάκελος» του Σωματείου Ηθοποιών

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι τρεις μάρτυρες και ο «φάκελος» του Σωματείου Ηθοποιών

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών πέρασε σήμερα μάρτυρας «κλειδί» αναφορικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το γνωστό σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μάρτυρα η οποία δεν ήταν μεταξύ των καταγγελλόμενων ως θυμάτων κακοποίησης από το γνωστό σκηνοθέτη, ωστόσο φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Η μάρτυρας συνοδεύονταν από τη δικηγόρο του 40χρονου. Βασίλη, ο οποίος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστη από το Λιγνάδη το 1995 με 1998. Η μάρτυρας κατέθεσε στον εισαγγελέα και μετά αποχώρησε.

Δεν είναι όμως και το μοναδικό πρόσωπο που θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα στην οδό Ευελπίδων. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει καλέσει δύο ακόμη πρόσωπα. Το ένα από αυτά φέρεται να υπέστη σεξουαλική κακοποίηση συστηματικά από τον σκηνοθέτη Λιγνάδη την περίοδο 2014 – 2017 όταν ήταν ανήλικο. Πρόκειται για πράξεις οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί σε αντίθεση με τις καταγγελλόμενες πράξεις του 40χρονου Βασίλη οι οποίες καταγγέλλονται στη μήνυση που κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου.

Το τρίτο πρόσωπο που ήδη έχει κληθεί από την Εισαγγελία, ήταν επίσης ανήλικο την επίμαχη περίοδο και φέρεται να γνωρίζει πολλά. Δεν είχε όμως υποστεί το ίδιο σεξουαλική κακοποίηση. Περισσότερα όμως στο Documento της Κυριακής με συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία για τη σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento (Video)

Ο «φάκελος» Λιγνάδη από το ΣΕΗ

Να σημειωθεί ότι ήδη τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, η Εισαγγελία έχει ζητήσει τυχόν καταγγελίες ή αναφορές (επώνυμες και μη) που μπορεί να έχουν έρθει σε γνώση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αναφορικά με το Δημήτρη Λιγνάδη.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελέας ζητά από το Σωματείο Ηθοποιών τον «φάκελο Λιγνάδη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter