Αποκλειστικό – Υπόθεση Λιγνάδη: Όλη η απολογία του – Τι απάντησε στις ερωτήσεις

Αποκλειστικό – Υπόθεση Λιγνάδη: Όλη η απολογία του – Τι απάντησε στις ερωτήσεις

Σε αποκλειστικότητα το documentonews.gr σας παρουσιάζει την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, το βράδυ της Πέμπτης (25/2/2021) στην ανακριτρια των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. 

Τι απολογείσαι;

Αρνούμαι κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες αναφέρομαι στο με σημερινή ημερομηνία απολογητικό μου υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθινό και συμπληρωματικά θέλω να αναφέρω τα εξής:

Δεν είχα καμία σχέση με τον … , απλώς γνωρίζω ποιος είναι έμαθα για αυτόν διαβάζοντας τη δικογραφία τη Δευτέρα που μας πέρασε.

Ερώτηση: Θα είχε κάποιο λόγο να προβεί σε κάποια κατηγορία τόσα χρόνια μετά;

Απόκριση: Δε γνωρίζω για ποιο λόγο θα μπορούσα όμως να σκάσω θα μπορούσα να εκφράσω ότι επειδή εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει προεξοφληθεί μία προαναγγελθείσα καταιγίδα φημών και καταγγελιών σε βάρος μου θεωρώ ότι άνοιξε μία χοάνη που ο καθένας θα μπορούσε για χει λόγους να πει το κατιτίς του εάν θα έπρεπε να δικάσω κάποιο λόγο θα ήταν ίσως ότι δεν μπόρεσε να γίνει στη ζωή του όπως μου είχε πει αυτό που ήθελε ένα μοντέλο τραγουδιστής στυλ Ρουβάς. Προσπαθώ να βρω γιατί αυτός ο τύπος πήγε να πει αυτά τα απόλυτα ψευδή για το άτομό μου. Καταλαβαίνω ότι είχε αυτό τον σκοπό επειδή μου το είχε πει όταν συναντηθήκαμε για αυτό και μου το σύστησε ο ξάδελφος του …ανακάλεσα από τη μνήμη μου τη συνάντηση μου μαζί του (δηλαδή με τον …) από την ανάγνωση της μήνυσης του.

Ερώτηση: Από που γνωρίζετε το …τον ξάδερφό του …;

Απόκριση: Τον …τον γνωρίζω από τα ματσάκια που παίζαμε στα γηπεδάκια του μπάσκετ ένα του σταθμού Λαρίσης όπου μόλις είχα μετακομίσει ήταν χαρακτηριστική φυσιογνωμία λόγω του ότι ήταν αφύσικα μικροσκοπικός ο …μου έστειλε μήνυμα μέσω ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας ότι ήθελε να γίνει «famous».

Ερώτηση: Εσείς απαντήσατε στο μήνυμά του …;

Απόκριση: Δε θυμάμαι να απάντησα.

Ερώτηση: Δεν τον συναντήσατε ποτέ;

Απόκριση: Ποτέ

Ερώτηση: ;Hρθε ποτέ σπίτι σας ο …;

Απόκριση: Στο σπίτι μου δεν ήρθε ποτέ ούτε μόνος του ούτε με άλλους. Δεν γνωρίζω ούτε τα αναφερόμενα στη μήνυσή του άλλη φυσικά πρόσωπα που φέρεται ότι ήρθαν στο σπίτι μου δηλαδή τους …

Ερώτηση: Που ήταν τόπος κατοικίας το 2010;

Απόκριση: Το σπίτι μου είναι επί της οδού Σφακίων 4 στο σταθμό Λαρίσης στον 8ο όροφο το σπίτι μου είναι στην περιοχή της πλατείας Αγίου Παύλου 15 χιλιόμετρα το Μεταξουργείο έχει θέα στην Ακρόπολη και στο Λυκαβηττό το 2010 είχα ένα γάτο χρώματος γκρι και τώρα έχω έναν άλλο γάτο.

Ερώτηση: Έχετε αναρτήσει φωτογραφίες που απεικονίζουν το σπίτι σας στο διαδίκτυο;

Απόκριση: Υπάρχει site στο διαδίκτυο το οποίο ονομάζεται spitishoot.com και εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει φωτογράφιση σπίτια επωνύμων και είχε φωτογραφίσει όλους τους χώρους και του δικού μας σπιτιού προκειμένου να καταδείξει τον τρόπο ζωή τους έχω αναρτήσει και ο ίδιος φωτογραφίες του σπιτιού μου καθώς και της θέας από αυτό σε λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ερώτηση σας για ανάρτηση μιας από τις φωτογραφίες μου που απεικονίζει ένα ανήλικο παιδί άρρεν που είναι γυμνό και φοράει το εσώρουχο του με υψωμένο το δεξί του χέρι θέλω να πω τα εξής: Όταν ο παππούς μου Δημήτρης λιγνάδης όποιος την αρχιτέκτονας ήρθε από τη Σμύρνη έφερε κάποιους πίνακες και αυτός είναι ένας από αυτούς. είναι ένας πίνακας του 1.800 κάτι και είναι ένα από τα πιο συγκινησιακά μου κειμήλια. Είναι το μόνο που μου θυμίζει τον παππού μου το Δημήτρη. οι φωτογραφίες πάνω σε ένα ταμπλό στις οποίες φαίνονται κάποια παιδιά απεικονίζουν εμένα σε παιδική ηλικία. Σε άλλες φωτογραφίες του site έχω και τις αγαπημένες μου κάλτσες που είναι fancy. Και οι κάλτσες που φοράω τώρα είναι fancy και είναι δώρο της γραμματέως μου …. Κατά τη γνώμη μου στην οποία επιμένω όλα αυτά είναι κατασκευασμένα καταρχάς στο «εργαστήριο» του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που οποίου από τη στιγμή που ανέλαβα διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου το Σεπτέμβριο του 2019 βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση με το πρόσωπό μου. Καταρχάς και για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις (πριν από τις εκλογές είχα καταφερθεί πολιτικά εναντίον της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ), δεύτερον επειδή προέβη σε δύο εμβληματικές για εμένα ενέργειες που είμαι σίγουρος ότι τους ενόχλησαν, στην ονοματοδοσία μιας αίθουσας του Εθνικού θεάτρου με το όνομα «Ελένη Παπαδάκη» και στην κατάργηση της μέχρι τότε «Πειραματικής Σκηνής» που ήταν προσανατολισμένη στην αποδόμηση και στο μοντερνισμό και στη θέση της την ίδρυση της Ερευνητικής Σκηνής για το Αρχαίο Δράμα. Δε μου συγχωρέθηκε η αγάπη μου στην Πατρίδα, στην Ιστορία και στο ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε στην παράσταση «Πέρσες» την οποία είχα σκηνοθετήσει εγώ στην Επίδαυρο η οποία προβλήθηκε σε παγκόσμια μετάδοση μέσω live streaming και στην υπόκλιση φίλησα το ομοίωμα του Παρθενώνα. Για αυτό το λόγο μου έγινε bullying από τα αριστερίζοντα media.

Ερώτηση: Αυτοί οι λόγοι θεωρείται ότι συντέλεσαν στην κατασκευή καταγγελιών εναντίον σας;

Απόκριση: Aυτοί οι λόγοι και θα μπορούσα να προσθέσω, πάντα εικάζοντας τη ζηλοφθονία και την ανάληψη αυτού του ύψιστου αξιώματος για τον πολιτισμό, καθώς και ο τρόπος Διοίκησης που άσκησα εγώ μέχρι να παραιτηθώ για λόγους οικονομικούς και εργασιακού εξορθολογισμού σε βόλεψε πολλούς. Οι δικηγόροι Γεώργιος Βλάχος και Μαρία Κουρτέση έκαναν open call στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ελάτε να καταγγείλετε».

Ερώτηση: Γιατί αυτές οι καταγγελίες να σχετίζονται με το πρόσωπό σας;

Απόκριση: Για τους ανωτέρω λόγους

Ερώτηση: Λέτε λοιπόν ότι το ανοιχτό κάλεσμα για καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων εκ μέρους σας έγινε για να σας καθαιρέσουν από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή;

Απόκριση: Επειδή δεν έγινε καμία καταγγελία τα κατασκεύασαν οι δικηγόροι

Ερώτηση: Λέτε λοιπόν ότι η μήνυση του άλλη είναι κίβδηλη; Πιο συγκεκριμένα ότι ο ως άνω δικηγόρος κατασκεύασε τη μήνυση του άλλη;

Απόκριση: Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έφτιαξε μία καταγγελία από το πουθενά. Δεν ξέρω ποιο ήταν το έναυσμα. Λέω λοιπόν το περιεχόμενό της μήνυσης το κατασκεύασε ο ως άνω δικηγόρος.

Ερώτηση: Έχετε διαβάσει την κατάθεση του κυρίου …;

Απόκριση: Την έχω διαβάσει αλλά δε θυμάμαι τι αναφέρει.

Ερώτηση: Λέτε λοιπόν ότι και ο …ανήκε στον κύκλο που κατασκεύασαν καταγγελίες;

Απόκριση: Και ο …επιστρατεύτηκε για να δώσει αληθοφάνεια. Έχω ένα αυτοκίνητο μάρκας Citroen… χρώματος Μαύρου από το 2004

Ερώτηση: Που ήσασταν τον Αύγουστο του 2010;

Απόκριση: Τον Αύγουστο του 2010 βρισκόταν στην Αίγυπτο για την περιοδεία της παράστασης Πλούτος και πριν να φύγω για την Αίγυπτο μέχρι και την 31η Ιουλίου ήμουν στην Κατερίνη στα πλαίσια της ίδιας περιοδείας. Την 1η Αυγούστου επέστρεψα με ΚΤΕΛ για την Αθήνα. Την Τρίτη Αυγούστου αναχώρηση για την Αίγυπτο μαζί με τον τότε συνεργάτη μου και ηθοποιό …. Επέστρεψε στις 9 του μηνός εάν δεν απατώμαι με την Εgypt air. Είχα πληρώσει εγώ ένα ποσό και για το δικό του εισιτήριο και έκλεισα τα εισιτήρια στο Βoutros Τours.

Ερώτηση: Φύγατε μαζί από την Αθήνα με την ίδια πτήση για το Κάιρο στις 3 Αυγούστου με τον κύριο …;

Απόκριση: Δεν μπορώ να θυμηθώ εάν φύγαμε μαζί από την Αθήνα για Κάιρο ή εάν συναντηθήκαμε εκεί. Πάντως θυμάμαι ότι ημέρα επιστροφής μου ήταν στις 9 Αυγούστου. Όταν με συνέλαβαν προσπαθούσα να φέρω στο μυαλό μου τι είναι αυτό που διαβάζω οπότε το έχω σημειώσει και στο ημερολόγιό μου ότι γύρισα στις 9 Αυγούστου. Γυρίσαμε σίγουρα με τον …γιατί θυμάμαι ότι το τελευταίο βράδυ είχε πάθει ηλίαση στο Λούξορ. Εκεί κάναμε τη γνωστή κρουαζιέρα στο Νείλο πήγαμε πίσω στο Κάιρο και μετά επιστρέψαμε στην Αθήνα. Γύρισα και πήγα κατευθείαν στην Επίδαυρο για την επόμενη είχαμε πρόβα. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί είχα πάθει γαστρεντερίτιδα από το αεροπλάνο και το πρώτο βράδυ στην Επίδαυρο ήταν τραγικό. Έμεινα στο ξενοδοχείο «Μουριά» στην Παλαιά Επίδαυρο όπου ήταν ο συνήθης τόπος διαμονής μου.

Ερώτηση: Μετά τις 14/8 2010 που βρισκόσασταν;

Απόκριση: Όπως συμβαίνει πάντοτε στις περιοδείες στην επόμενη της παράστασης ξηλώνουμε το σκηνικό και έχουμε μία μέρα ρεπό. Στην εν λόγω περίπτωση Κυριακή ή Δευτέρα πήγαμε στην Πάτρα που μείναμε τρεις ημέρες γιατί εκεί δίνουμε δύο παραστάσεις γιατί το θέατρο είναι μικρό. Μετά παίξαμε στις αρχαίες Κλεωνές στην Κόρινθο για μία μέρα. Δε θυμάμαι που πήγαμε μετά την Κόρινθο θυμάμαι όμως ότι το καλοκαίρι εκείνο πήγα στην Άνδρο όπου έχει σπίτι ο αδερφός μου. Τώρα που βλέπω τις σημειώσεις μου 15 έως 18 Αυγούστου παίξαμε δύο παραστάσεις στην Πάτρα και μία στην Κόρινθο. Στις 20 21 22 Αυγούστου παίξαμε στο Αλεποχώρι όπου είχε τότε σπίτι η επιστήθια φίλη μου Ελένη Κούρκουλα και 24 – 26 Αυγούστου στην Άνδρο όπου έμεινε στο σπίτι του αδερφού μου και μετά πάλι στην Κόρινθο. Στις 30 Αυγούστου είχαμε παράσταση το Αττικό Άλσος. Στην Αίγυπτο ξαναπήγα το Σεπτέμβριο του 2010 που έκανα την παραγωγή του ΣΚΑΪ, «ο Καβάφης ένας Έλληνας». Σε ερώτησή σας εάν καλούσα νεαρά άτομα 15, 14 ετών στο σπίτι μου δηλώνω κατηγορηματικά όχι ούτε έκανα χρήση ναρκωτικών ουσιών ούτε ο ίδιος ούτε θα προσέφερε ποτέ σε κανέναν. Δεν έχω προλάβει ακόμα να κινηθώ νομικά σε βάρος αυτών που με καταγγέλλουν. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ καρκίνο μέχρι τώρα ή κάποια σοβαρή ασθένεια. Ποτέ δεν είχα συνευρεθεί με ανήλικα άτομα επουδενή λόγο, ποτέ δεν είχα διενεργήσει γενετήσιες πράξεις με ανήλικα άτομα είτε στο σπίτι μου είτε αλλού.

Ερώτηση: Πώς και πότε γνωρίσατε τον ….;

Απόκριση: Το 2013 είχα ανεβάσει την παράσταση Βάκχες που υποδύονταν το Διόνυσο ο Σάκης Ρουβάς. Στο χορό συμμετείχαν τρεις άφροέλληνες και τρεις αφροελληνίδες. Με τις εν λόγω κοπέλες κάναμε παρέα και στα πλαίσια της παράστασης και μετά. Η μία από τις κοπέλες Η …έχει έναν αδερφό τον …, ο οποίος μου γνώρισε τον …το 2015 στα Goody’s. Με τον …και άλλα άτομα κάναμε κάποια σχετική παρέα. Θυμάμαι ότι είχε έρθει και στην παράσταση ο κύκλος Με την κιμωλία μαζί με τον …και τη …και με άλλους.

Ερώτηση: Εσείς με την ιδιότητά σας ως ενός καταξιωμένου σκηνοθέτη ηθοποιού κάνετε συχνά παρέα με τον …τον …και τα άλλα παιδιά;

Απόκριση: Κάναμε σχετική παρέα με τον …τον …και τη …η οποία εμπλουτίζοταν και με άλλα άτομα ηθοποιούς και καλλιτέχνες. Γνώριζα ότι ο …προερχόταν από μία κατεστραμμένη οικογένεια όπως έλεγε ο ίδιος. Ο …τότε βαφόταν δεν το αναφέρω αυτό ως μεμπτό. Προσπαθούσε να επιδείξει τη σεξουαλική του ταυτότητα που συνίστατο στην έντονα θηλυκή εμφάνιση. Αυτό όμως δεν το θεωρώ αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα του.

Ερώτηση: του είχατε κάνει ποτέ κάποια φιλοφρόνηση για την εξωτερική του όψη

Απόκριση: Δεν θυμάμαι αν το είχα κάνει φιλοφρόνηση για την εμφάνιση του δεν το αποκλείω όμως κιόλας

Ερώτηση: Είχατε πει ποτέ στον …ότι είναι ωραίο αγόρι;

Απόκριση: Όχι

Ερώτηση: Είχατε ποτέ σεξουαλική σχέση με τον …;

Απόκριση: Ποτέ

Ερώτηση: Είχατε ποτέ είχατε ποτέ ερωτικές περιπτύξεις με τον …;

Απόκριση: Πότε είχαμε όμως φιλική οικειότητα. Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους ηθοποιούς. δεν κάνω παρέα μόνο με ανθρώπους του σιναφιού μου μπορώ να κάνω παρέα και με ανθρώπους που γνώρισα σε ένα παγκάκι όπως και με μία τρελή που έχω γνωρίσει στο σύνταγμα πράγμα που έχει συμβεί.

Ερώτηση: Όταν γνωρίζετε κάποιον σε κάποιο παγκάκι θα τον συναντήσετε που;

Απόκριση: Μπορεί να έχω φύγει από μία παρέα ηθοποιών και να πάω να πιω μία μπύρα με κάποιον που κάθεται σε ένα παγκάκι. Μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο και να ξεφεύγω από τα στερεότυπα. Αυτό πολλές φορές είναι και παρερμηνευσιμο. φανταστείτε ότι εγώ ενώ έχω μία βεράντα που βλέπει θάλασσα μπορεί να πάω να πιω το φραπέ μου στο πεζούλι του Αγίου Παύλου στο σταθμό Λαρίσης. στα γηπεδάκια του σταθμού Λαρίσης έπαιζα μπάλα μέχρι πριν δύο χρόνια με όλους τους αλλοδαπούς

Ερώτηση: Εσύ στη σεξουαλική σας ταυτότητα πώς την προσδιορίζετε;

Απόκριση: Είμαι ένας αμφιφυλόφιλος πού στη ζωή μου μέχρι τώρα είχα πολλές σχέσεις και με το ένα και με το άλλο φύλο. Χωρίς να αποκλείω ότι είχα μέχρι τώρα και εφήμερες επαφές. Αυτές όμως δεν ήταν ποτέ με ανήλικους. Είχα επαφές και με αλλοδαπούς και με αλλοδαπές και με αμοιβή και χωρίς αμοιβή. Με τον …δεν είχα ποτέ τέτοιου είδους επαφές. με τον …μείναμε μαζί όταν μία μέρα στις αρχές του 2016 μου χτύπησε την πόρτα με μία βαλίτσα στο χέρι και μου είπε δεν έχω που να μείνω με έδιωξαν οι δικοί μου και του είπα μπες αλλά θα μείνεις στον καναπέ μου όχι στο κρεβάτι μου. Νομίζω ότι έμεινε τρεις μέρες το πολύ. Αυτές τις τρεις μέρες δεν ήρθα σε επαφή με το …; Δεν θυμάμαι να έχω βγάλει φωτογραφίες στο σπίτι μου με τον ….

Ερώτηση: Είχατε στείλει ποτέ δική σας φωτογραφία από το σπίτι σας στον …;

Απόκριση: Μπορεί να είχα στείλει

Ερώτηση: Ήταν μήπως η φωτογραφία νούμερο 4 που μας εγχείρησε ο ίδιος ως μάρτυρας;

Απόκριση: Δεν θυμάμαι δεν το αποκλείω. Όπως δεν αποκλείω να την έχω αναρτήσει και στο διαδίκτυο. την περίοδο εκείνη στα πλαίσια της παράστασης του Ριχάρδου έπρεπε να χάσω βάρος και να γυμναστώ. Το παιδάκι που απεικονίζεται σε πίνακα σε οριζόντια διάταξη είναι ο γιος της Ρενέ Ρεβάχ, καλλιτεχνικής φωτογράφου και πρώην διετούς σχέσεως μου με την οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και μου τον έκανε δώρο και προέρχεται από έκθεση της. Και από πίσω είναι μία επίσης καλλιτεχνική φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται δύο γυναικείες γάμπες και προέρχεται από την ίδια έκθεση. οι άλλες φωτογραφίες ένα και δύο που μου επιδεικνύεται και στις οποίες είμαι μαζί με το …είναι από το καμαρίνι μου. Τραβήχτηκαν επί ριχάρδου γ. Δεν θυμάμαι αν την περίοδο εκείνη έμενε στο σπίτι μου ή αν είχε φύγει. Αυτόν τον …θυμάμαι εγώ που γελάει και όχι τον βιασμένο. είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται ότι τον έχω διαβάσει και να έχει αυτές τις φωτογραφίες μαζί μου που τραβήχτηκαν τον Γενάρη του 2016. Τις φωτογραφίες αυτές δεν τις θεωρώ αισθησιακές τις θεωρώ κωμικές που δείχνουν κάποια οικειότητα. Η φωτογραφία αυτή σαν έκφραση είναι Ριχαρδικη και το ημίγυμνο δικαιολογείται γιατί η παράσταση σε όλο το δεύτερο μέρος με ήθελε ημίγυμνο παρένθεση από τη μέση και πάνω) και γύριζε στο καμαρίνι ημίγυμνος. Ποτέ δεν έχω παίξει ολόγυμνος, αλλά εάν χρειαζόταν θα έπαιζα γιατί η δουλειά μου, απαιτεί να εκτίθεμαι ψυχικά και αν χρειαστεί και σωματικά.

Ερώτηση: Τον Αύγουστο του 2015 που ήσασταν;

Απόκριση: Αυτή είναι μία δυσάρεστη περίοδος για την οικογένειά μου, γιατί χώρισε ο αδερφός μου από τη γυναίκα του και είχαμε πάει στο σπίτι που νοικιάζει η φίλη μου Ελένη Κούρκουλα με το σύζυγό της στην Ιθάκη. Από 1 έως 19 Αυγούστου 2015 ήμουν εκεί. Εκείνο το καλοκαίρι δεν είχα παράσταση δεν έπαιζα ούτε σκηνοθετούσα.

Ερώτηση: Υπήρχε κάποια παράσταση του ….το 2015 στην Επίδαυρο;

Απόκριση: Δεν θυμάμαι πάντως εγώ 7-8 Αυγούστου δεν ήμουν στην Επίδαυρο. Έχω μαρτυρίες ότι ήμουν στην Ιθάκη, αλλά εγώ σας λέω ότι συνηθίζω να τραγουδάω στα πανηγύρια της Ιθάκης, και την εν λόγω περίοδο μαζί με το δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ήμασταν αχτύπητο δίδυμο.

Ερώτηση: Δεν σας προξενεί εντύπωση ότι ο …περιγράφει την σεξουαλική σας αυτή η πράξη με τη χρήση βίας εξαιρετικά αναλυτικά;

Απόκριση: Δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί οι περιγραφές τις οποίες διάβασα, είναι τραγελαφικές, γκροτέσκ και σε κάθε άλλη περίπτωση θα μου προκαλούσαν θυμηδία.

Ερώτηση: Όταν έμενε ο …μαζί σας ποιος σας βοηθούσε στην καθαριότητα του σπιτιού;

Απόκριση: Τότε είχα μία κυρία τη …, η οποία είναι Γεωργιανή και είναι κόρη της κυρίας που φροντίζει την κατάκοιτη μητέρα μου. Ουδέποτε είχα κάποιο ανήλικο αγόρι να καθαρίζει το σπίτι μου όπως με ρωτάτε. Ούτε είχα ανήλικα παιδιά να μπαινοβγαίνουν σπίτι μου. Σε κάθε κατάθεση υπάρχει πάντα και ένα κεφάλαιο ύπαρξης ανηλίκων. Δηλαδή φωτίζεται κατ’ επιλογή η πλευρά του βιαστή και του παιδόφιλου. Εγώ έκανα κάποιες παραστάσεις μόνο με παιδιά όπως το Billy Eliot και δεν βρέθηκε κανένα παιδί καμία μάνα και κανένας πατέρας να κάνει κάποια καταγγελία. Είχαμε 50 παιδιά στην εν λόγω παράσταση. Το 2002 που έλαβε χώρα η επίθεση με μαχαίρι σε βάρος μου δεν γνωρίζω και βρέθηκε ποτέ ο δράστης. Κινδύνεψε σοβαρά η ζωή μου. Ήμουν στην εξώπορτα του σπιτιού μου όταν δέχτηκα την επίθεση . Ποτέ δεν κατάλαβα τον σκοπό της επίθεσης σε βάρος μου δεν είχα ποτέ άλλη επίθεση σε βάρος μου και δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος θα μπορούσε μεσημέρι μεγάλης Δευτέρας να προβεί σε μία τέτοια πράξη.

Ερώτηση: Με τον κύριο …τι σχέση είχατε;

Απόκριση: Κάναμε παρέα με τον …, τον εκτιμούσα, με ερωτεύτηκε πολύ πήγαινα σπίτι του και κάποια στιγμή χωρίσαμε. Τελείωσε αυτή η «romantic aventura». Ο …… όμως παρέμεινε ερωτευμένος μαζί μου. Συνεργαστήκαμε σε μια εμβληματική παράσταση που είχα φτιάξει το 2004 στην «Ορέστεια» και πάλι το 2004 στη «Βιομαγεία» στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Και διαβάζω στη δικογραφία τώρα ότι από το μαχαίρωμα και μετά επειδή έχασε την εκτίμηση στο πρόσωπό μου και απομακρύνθηκε. Παρόλα αυτά όμως ήρθε και έγραψε μουσική για τις ως αν παραστάσεις μου. Ψεύδεται ασυστόλως όταν λέει ότι διατηρούσα εξωσχολικές σχέσεις με παιδιά του Αρσακείου το 1999-2000. Εγώ στο Αρσάκειο εργάστηκα από το 1993 έως το 2001, γιατί το 2002 πήγα στο Κολέγιο όπου εργάστηκα για τρία χρόνια. Και στα δύο σχολεία είχα το εργαστήριο θεάτρου και έκανα μάθημα και σε αγόρια και σε κορίτσια. Οι γονείς και τα παιδιά του Αρσακείου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου εκεί είχαν και έχουν τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό μου, περίπου 500 παιδιά του Αρσακείου Γυμνασίου και λυκείου διδάχτηκαν θέατρο από μένα.

Ερώτηση: Πως εξηγείτε το γεγονός ότι ο …λέει αυτά που λέει για εσάς;

Απόκριση: Κακώδης συμπλεγματισμός επειδή δεν έκανε την καριέρα που ήθελε. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που πέτυχε χωρίς να χρησιμοποιώ τα στερεότυπα των συναδέλφων μου.

Ερώτηση: Χρησιμοποιούσατε ποτέ τη φράση «τα παιδιά του Λιγνάδη»;

Απόκριση: Όχι δεν μου λέει κάτι αυτή η φράση

Ερώτηση: ‘Έχετε απειλήσει ποτέ τον …;

Απόκριση: Όχι ποτέ δεν έχω απειλήσει τον …για τίποτα γιατί δεν έχω κάνει τίποτα.

Ερώτηση: Την Κυρία …την είχατε απειλήσει ποτέ;

Απόκριση: Την …δεν την έχω απειλήσει την έχω όμως προειδοποιήσει ότι μετά τον πατέρα της το επόμενο βήμα είναι η αστυνομία. Έχει εμμονή με μένα πάθους και μίσους πια. Πήρα τρεις φορές τον πατέρα της και του είπα να κάνει κάτι να σώσει την κόρη του. Δεν έχω το κινητό μου τώρα γιατί είμαι κρατούμενος. Τώρα βέβαια το έχω δώσει στον αδελφό μου κλειστό.

Ερώτηση: Δεν μπορεί ο αδερφός να ανοίξω το κινητό σας;

Απόκριση: Θα μπορούσε ο αδερφός μου να βρει τα πρόσφατα μηνύματα της …, αλλά το κινητό αυτό το έχω ενάμιση χρόνο και εδώ μιλάμε για μία ιστορία 19 χρονών. Θα μπορούσα να σας προσκομίσω και σημειώματα της … που έχω καταχωνιάσει στο σπίτι μου αλλά τώρα είμαι κρατούμενος και δεν μπορώ. Όσα λέει …την κατάθεση της είναι νοσηρά ψεύδη από αρχή μέχρι κεραίας. Ποτέ δεν είπα στην …ότι εάν μιλήσει θα τις κάνω κακό θα την τινάξω τα μυαλά με ένα πιστόλι ότι θα βλάψω την Την οικογένειά της και ότι δεν θα βρει ποτέ δουλειά. Με την ….δεν είχα ποτέ καμιά ερωτική σχέση.

Ερώτηση: Ξέρετε αν ήθελε να δώσει ποτέ εξετάσεις στο υπουργείο πολιτισμού;

Απόκριση: Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Εγώ ήμουν στην επιτροπή του υπουργείου πολιτισμού το 2003 και για πολλά χρόνια ακόμα περνούσαν 300 υποψήφιοι την ημέρα. Μετά πήγα στο Εθνικό. Δεν θυμάμαι εάν το καλοκαίρι του 2004 ήμουν στην Πάρο και παραθέριζα. Σε σχετική ερώτηση που μου κάνετε επαναλαμβάνω ότι ο …είχε μείνει τρεις Τέσσερις ημέρες στο σπίτι μου και μετά έφυγε ήρεμα χωρίς να γνωρίζω που πήγε.

Ερώτηση: Θυμάστε τι σχέσεις Είχατε το 2016 και με ποιους;

Απόκρίση: Το 2016 δεν είχα σταθερή σχέση. Δεν αποκλείω να είχα περιστασιακές σχέσεις του 2016 αλλά δεν θυμάμαι με ποιους είμαι ποιες. Σε σχετική ερώτηση σας εάν έχω διδάξει σε πανεπιστήμιο έχω διδάξει στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τμήμα θεατρικών σπουδών Ναυπλίου για ενάμιση χρόνο, νομίζω το 2004-2005. Δεν έχω διδάξει σε άλλα πανεπιστήμια αλλά έχω κάνει διαλέξεις. Εγώ σταμάτησα τη συνεργασία μου με το εν λόγω πανεπιστήμιο γιατί δεν με συνέφερε οικονομικά. Ερώτηση: Από το 1990 έως σήμερα σε ποιες Οικίες διαμένατε;

Απόκριση: Από τη γέννηση μου μέχρι και το 1995 εμένα Λευκωσίας 4 στην πλατεία Αμερικής στον τέταρτο όροφο όπου είναι και το πατρικό μου. Από το 1996 μέχρι αρχές του 1999 εμένα στην εσωτερική πολυκατοικία επί της οδού Λευκωσίας 4. Από το 1999 και μετά Μετακόμισα στην οδό Θήρας 35. Από το 2000 μέχρι τα μέσα του 2008 έμεινα στην οδό Επτανήσου 12 στον δεύτερο όροφο και από το 2008 μέχρι και σήμερα που βρίσκομαι ενώπιον σας στην οδό Σφακίων 4 στον όγδοο όροφο.

Ερώτηση: Όσον αναφέρει ο ….στην μήνυση του είναι κι αυτά ψέματα;

Απόκριση: Εγώ αυτό το διάστημα έμεινα σπίτι μου και μου έστειλαν ένα μήνυμα ότι κάποιος θα μιλήσει για μένα στον «alpha». Είναι μία μυθοπλασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο βιβλίο που βλέπω είναι ο γραφικός μου χαρακτήρας. Το καλή αντάμωση το γράφω πάντα σε ανθρώπους που θα συναντηθούν ξανά. Οι δρόμοι μας είτε εκτός είτε εντός κοινής. Κυρίως εντός κοινής το περιοδικό 2020MAG φιλοξένησε μία συνέντευξη κάποιου Ν.Σ. που βγήκε και παρουσίαζε το βιασμό του από κάποιον γνωστό σκηνοθέτη όπου φωτογράφιζε εμένα και για το λόγο αυτό παραιτήθηκα γιατί έβλεπα ότι έρχεται ένα τσουνάμι.

Ερώτηση: Όλη αυτή η καταγγέλλοντες στην δικογραφία που αναφέρουν περιστατικά γενετήσιων πράξεων με ανήλικους εμπεριέχονται βία και μη λένε ψέματα; Απόκριση είναι μία διαδοχική ανάφλεξη διότι γίνεται open call που το τρέχει το σωματείο Ηθοποιών. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον… λένε όλοι τα ίδια πράγματα γιατί ο σκοπός τους ήταν να φύγω από τη θέση αυτή. Μετά αυτό χρησιμοποιήθηκε και πολιτικά. Στην αρχή είπαν τελειώσετε τον Λιγνάδη αυτή είναι η άποψή μου και μετά και τον αδερφό μου. Ο …. τον οποίο εγώ δεν γνωρίζω ο άνθρωπος μπορεί πράγματι να ήρθε στο θέατρο λέει ότι είχαμε μία τετράχρονη σχέση.

Ερώτηση: Έχετε κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν για οποιοδήποτε αιτία;

Απόκριση: Δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν για οποιαδήποτε αιτία.

Ερώτηση: Που μένετε το χρονικό διάστημα πριν την εμφάνιση σας στη ΓΑΔΑ όπου εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης;

Απόκριση: Από την παραίτησή μου και μετά επειδή ελάμβανα απειλές και στο κινητό μου από ψεύτικους λογαριασμούς και κυρίως από τον Ρουβίκωνα διέμενα στο σπίτι της Ελένης Κούρκουλα για δύο ημέρες και στο σπίτι ενός φίλου μου που λέγεται Ι. που μένει στο Αιγάλεω. Δεν μπορούσα να μείνω στον αδερφό μου γιατί φοβόμουν για την ακεραιότητα της οικογένειας μου. Στον αδερφό μου εκτός από το κινητό μου έδωσα και τα κλειδιά του σπιτιού μου, του αυτοκινήτου και της μηχανής μου.

Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter