Υπόθεση Λιγνάδη: Ποιος τον στήριξε για το Εθνικό Θέατρο;

Υπόθεση Λιγνάδη: Ποιος τον στήριξε για το Εθνικό Θέατρο;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αποκωδικοποίηση η σημερινή συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη. Το μήνυμα ήταν σαφές: για όλα φταίνε οι άλλοι και καμία ευθύνη δεν βαρύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και πολύ περισσότερο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Μάλιστα δεν είναι μόνο ότι δεν βαρύνει καμία ευθύνη την κυβέρνηση του πιο ανέμελου πρωθυπουργού στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, αλλά επιπλέον αν δεν ήταν αυτή η κυβέρνηση που δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας στα θύματα δεν θα φτάναμε στις σημερινές αποκαλύψεις. Καθώς μάλιστα η υποκριτική δεινότητα της υπουργού είναι καταφανής, κάποια στιγμή νιώσαμε τόσο άβολα που εξακοντίζουμε τα βέλη της κριτικής μας εναντίον της που νιώσαμε την ανάγκη να της ζητήσουμε συγνώμη.

Συγνώμη που πιστέψαμε ότι η ίδια ως πολιτική προϊστάμενος του υπουργείου Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως προϊστάμενος της κυβέρνησης έχουν την ευθύνη που διόρισαν «έναν επικίνδυνο άνθρωπο», κατά δήλωσή της, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Φυσικά δεν έχουν αυτοί την ευθύνη να μελετήσουν τον φάκελό του και να εστιάσουν στην αποπομπή του από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2012-13. Και αν δεχτούμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι φανατικός θιασώτης του θεάτρου –πλην των παραστάσεων και των προβών του Δημήτρη Λιγνάδη (κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει προς τι η τόση ζέση να δει την παράσταση «Πέρσες» του Δ. Λιγνάδη πέρυσι το καλοκαίρι στην Επίδαυρο. Να θυμίσουμε ότι μετέβη από την Αντίπαρο στην Αργολίδα με στρατιωτικό ελικόπτερο)–, η ίδια εμπλέκεται με το υπουργείο Πολιτισμού σε ανώτερες θεσμικές θέσεις από το 1999. Δεν έμαθε, δεν άκουσε κάτι; Και αν δεν έμαθε, ποιος έχει την ευθύνη; Αυτοί που δεν της είπαν ή ίδια η οποία όφειλε να διερευνήσει ακόμη και τις φήμες που κυκλοφορούσαν. Φήμες για τη θητεία του στο Εθνικό, το Αρσάκειο (ο καλός φίλος της κυβέρνησης, ο γλωσσολόγος Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ως καθηγητής και πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας που διοικεί το Αρσάκειο δεν ήξερε τι συνέβη την εποχή της διδασκαλικής θητείας του κ. Λιγνάδη στο σχολείο;) ή στον Ίασμο. Σαν να ήταν πολλές οι μαζεμένες φήμες γι’ αυτό τον «επικίνδυνο άνθρωπο» για να μην ασχοληθεί στοιχειωδώς μαζί τους.

Λέμε λοιπόν μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσει την αλήθεια ή όχι των φημών που επιμένουν ότι η προσωπική φιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη (την οποία αρνήθηκε και πάλι σήμερα η υπουργός) με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν το διαβατήριο για να αναλάβει ο «επικίνδυνος άνθρωπος» τη διεύθυνση του Εθνικού; Εμείς το γράφουμε και το φωνάζουμε δυνατά ώστε να μην έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια η υπουργός να πει ότι δεν την ενημέρωσε κανένας. Ας αναζητήσει στου Μαξίμου τους λόγους που ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.                   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter