Υπόθεση Λιγνάδη: Πώς από τους «προσωπικούς λόγους» της παραίτησης φτάσαμε στον «επικίνδυνο άνθρωπο»

Υπόθεση Λιγνάδη: Πώς από τους «προσωπικούς λόγους» της παραίτησης φτάσαμε στον «επικίνδυνο άνθρωπο»

Η πορεία από τις δηλώσεις περί «πλαισίου ανθρωποφαγίας» στο συμπέρασμα ότι «ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος» είχε απόσταση κάτι λιγότερο από 20 ημέρες.

Στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε διαψεύσει τις φήμες περί παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες» και μάλιστα υπογράμμισε πως «όταν δεν υπάρχουν (σ.σ καταγγελίες), δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας και όχι κράτος δικαίου». 

Στις 6 Φεβρουαρίου, η υπουργός Πολιτισμού κάνει δεκτή -εν τέλει- την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου και δύο ημέρες αργότερα, στις 8 Φεβρουαρίου, η ίδια δηλώνει σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το ότι «Για πολλούς οι καταγγελίες είναι επώνυμες. Για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε ένα κλοιό γύρω από αυτόν και κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί όπως εκείνος κρίνει τον εαυτό του»

https://www.youtube.com/watch?v=wNfNRJCTiCU

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 15 Φεβρουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημείωσε πως: «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχτηκε την παραίτησή του», για να φτάσουμε στην Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου…

Στην τοποθέτησή της, η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε μάλιστα ότι: «ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, είναι, αυτό προκύπτει…», προτού εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην τότε υπουργό, Λυδία Κονιόρδου, η οποία φρόντισε να απαντήσει στη Λίνα Μενδώνη, κατηγορώντας τη για μετακύλιση ευθυνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter