Υπόθεση μαφίας φυλακών: Ποιους «έδειξε» ο Αραβαντινός στην κατάθεσή του

Υπόθεση μαφίας φυλακών: Ποιους «έδειξε» ο Αραβαντινός στην κατάθεσή του

Mε την κατάθεση του Αντώνη Αραβαντινού, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαιώνει ότι πολλοί ήταν αυτοί που γνώριζαν τι “παιζόταν” στο παρασκήνιο με αφορμή την επικείμενη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, και κανείς δεν επρόκειτο να μιλήσει εάν αυτό το ποινικά κολάσιμο, όπως αποδείχτηκε, αλισβερίσι, δεν “σφραγιζόταν” από ένα θανάσιμο χτύπημα, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Αντώνης Αραβαντινός, αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στον οποίο ως φάνηκε από την κατάθεση του ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε μιλήσει για πολλά από όσα συνέβαιναν, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι:

– Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον πελάτη του Αριστείδη Φλώρο (της Energa) δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους.

-Στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε αποκαλύψει ότι «γινόταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αριστείδη Φλώρο τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν οι καταθέσεις των Αλβανών κρατουμένων, δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας, που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως το πρόσωπο που τους είχε δώσει την εντολή για την διάπραξη του εγκλήματος. Σ’ αυτή την υπόθεση ο Αρ. Φλώρος, που ενεπλάκη από τις συγκεκριμένες καταθέσεις έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 χρόνων ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του τότε δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γ.Αντωνόπουλου.

Μάλιστα ο Αντώνης Αραβαντινός παραδέχτηκε ότι Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, τα οποία όμως δεν θέλησε να αναφέρει στο δικαστήριο.

«Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος- είπε – θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί», ενώ πρόσθεσε πως ο ο Αριστείδης Φλώρος του είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Μάλιστα ο έμπειρος αρχιφύλακας τόνισε ότι και ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος κατηγορείται ως ο εγκέφαλος της αποκαλούμενης “μαφίας του Κορυδαλλού” που εμπλέκεται σ΄αυτήν την ζοφερή υπόθεση των εκβιασμών.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, ο Λεκοτσάι τον απειλούσε επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «κρατούσε» τον Αρ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει.

«Δυστυχώς – εξήγησε ο μάρτυρας- μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Αραβαντινού, ο Λεκοτσάι του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον Λεκοτσάι ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Η κατάθεση του προκάλεσε την αντίδραση του Κλοντιάν Λεκοτσάι, εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχ.Ζαφειρόπουλου.

Λεκοτσάι(από το εδώλιο) : Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος.Όλα εγώ…

Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;

Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Ακόμα ο Αντώνης Αραβαντινός, θέλοντας να δώσει μια εικόνα για το τι συμβαίνει στις φυλακές και για την ασυδοσία που επικρατεί , για την οποία όμως προφανώς έχουν μερίδιο ευθύνης και οι ίδιοι οι συναρμόδιοι για την τάξη στα ευαγή ιδρύματα διευθυντές αλλά και υπάλληλοι, υποστήριξε:

«Κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους….».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter