Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε ότι την απειλούσαν ενώ ερευνούσε την υπόθεση

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε ότι την απειλούσαν ενώ ερευνούσε την υπόθεση

Η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρόνου Μάριου Παπαγεωργίου, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο τούνελ» αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών τις οποίες είχε η ίδια κάνει για την υπόθεση ακόμα και πολύ πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα.

Όπως είπε οι απειλές άρχισαν μετά την προβολή της εκπομπής όπου αποκαλύφθηκε με την συνδρομή του γενετιστή, Γιώργου Φιτσιάλου, το αίμα του 26χρόνου νέου στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

«Μετά από την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά από το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση όμως μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» τόνισε η δημοσιογράφος.

Η Αγγελική Νικολούλη είπε στο Δικαστήριο πως ασχολήθηκε με την υπόθεση όταν η οικογένεια του Μάριου απευθύνθηκε στην εκπομπή της καθώς δεν είχε πιστέψει αυτά που τους έλεγε ο οικογενειακός φίλος, ο οποίος στη συνέχεια αποκαλύφτηκε ότι ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης, ότι δήθεν ο Μάριος είχε οργανώσει ο ίδιος την απαγωγή του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, η κυρία Νικολούλη ζήτησε να επικοινωνήσει και με τον βασικό κατηγορούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί και βρισκόταν ήδη στις φυλακές Ιωαννίνων.

«Εσύ φταις για όλα μου είπε με δυνατή φωνή. Μετά σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα» τόνισε.

Μετά από καιρό η δημοσιογράφο συνεργάστηκε με τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο και ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Μάριου.

«Η εικόνα που αντίκρισα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε «έχει αίμα». Ο κ. Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του».

Νωρίτερα, είχε καταθέσει στο δικαστήριο ο ίδιος ο γενετιστής ο οποίο περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όπως ανέφερε για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της φωταύγειας και ο εγκληματολογικός φακός, μια τεχνική με σπρέι το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί.

Ο μάρτυρας κατέθεσε με βεβαιότητα ότι το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκαζ, στο κάθισμα του οδηγού και στην μοκέτα του αυτοκινήτου, ήταν του Μάριου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter