Υπόθεση μικρής Άννυ: Την ενοχή του πατέρα πρότεινε ο εισαγγελέας – «Αν δεν την είχε σκοτώσει, δεν θα εξαφάνιζε το πτώμα»

Υπόθεση μικρής Άννυ: Την ενοχή του πατέρα πρότεινε ο εισαγγελέας – «Αν δεν την είχε σκοτώσει, δεν θα εξαφάνιζε το πτώμα»

Την ενοχή του κατηγορουμένου Σάββα Μπακαρτζίεφ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Άννυ από τον ίδιο της τον πατέρα, αναφέροντας ότι το παιδί το τεμάχισε με το ίδιο μαχαίρι που το σκότωσε.

«Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου υπαίτιος του θανάτου της Άννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί. Δε στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Στο χώρο εκείνο τελέστηκε το έγκλημα. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ. Ο ισχυρισμός περί αναρρόφησης είναι υπερασπιστικός. Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε.Δε μου μένει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια την τεμάχισε».

Για την μητέρα

Όσον αφορά την μητέρα της μικρής Άννυ, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της λέγοντας:

«Δε στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του. Πρέπει να κηρυχθεί αθώα».

Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε και την απαλλαγή του φίλου του πατέρα της Άννυ από τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για περιύβριση νεκρού καθώς εμφανίστηκε βέβαιος ότι συμμετείχε στον τεμαχισμό.

«Το πτώμα δεν είχε βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυ, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε. Κάνεις μας δε θα ήταν εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα από τόσα παιδιά που εξαφανίζονται. Από τα λεγόμενα του πατέρα της Άννυ δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία. Φρονώ ότι παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, συμμετείχε στον τεμαχισμό της Άννυ. Να κηρυχθεί ένοχος για αυτό και φαίνεται οπλοχρησία και να απαλλαγεί για τηνανθρωποκτονία από πρόθεση» είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

«Πρωτοφανή η υπόθεση της δολοφονίας»

Τέλος, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε πρωτοφανή την υπόθεση της δολοφονίας και του τεμαχισμού του σώματος της 4χρονης Άννυ.

«Στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετώ τη Δικαιοσύνη, η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής. Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση. Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ένα κοριτσάκι 4 χρόνων που αντί να βρίσκεται στη θαλπωρή της πατρικής και μητρικής στοργής, είδε το κακό πρόσωπο από πολύ νωρίς. Είδε τους γονείς χώρια, με αντιπαλότητες μεταξύ τους και παρά την προσπάθεια να προσφέρουν όλα όσα επιθυμεί ένα παιδί, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή του πολύ νωρίς.

Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις» ανέφερε ο εισαγγελέας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter