Yπόθεση Μοροπούλου: Λάσπη στην ανακοίνωση, ευχαριστίες για το χειρισμό στο τηλεφώνημα

Yπόθεση Μοροπούλου: Λάσπη στην ανακοίνωση, ευχαριστίες για το χειρισμό στο τηλεφώνημα

Ιδιαίτερα επιθετική ως προς το Documento ήταν στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η καθηγήτρια του ΕΜΠ, Τόνια Μοροπούλου. Ειδικότερα στην επιστολή της η κα Μοροπούλου έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» την οποία απέδωσε στην «πολιτική της επιλογή» να ταχθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να προκαλέσει «βλάβη» στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ας πούμε όμως δυο πράγματα για την κυρία Μοροπούλου. Καταρχήν η δικαιολογία περί «λάσπης» είναι έωλη από τη στιγμή που η ίδια έχει εισπράξει 71.000 ευρώ παράνομα από το Δημόσιο και ακόμη δεν τα έχει επιστρέψει αλλά περιμένει πρώτα να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Κατά δεύτερον, η εφημερίδα απλά δημοσίευσε το έγγραφο του ΕΤΑΑ το οποίο ζητούσε από την κα Μοροπούλου να επιστρέψει τα χρήματα κα περιεγραψε όσα ανέφερε το επίμαχο έγγραφο. Άρα σε ποια λάσπη αναφέρεται; Εκτός και εάν εννοεί ως λάσπη το χαρτί του ασφαλιστικού Ταμείου από το οποίο εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη.

Επίσης, εάν ήθελε το Documento να εκτοξεύσει λάσπη σε βάρος της, όχι απλά δεν θα ζητούσε ποτέ επίσημα την άποψή της αλλά θα δημοσίευε το έγγραφο αντιδεοντολογικά χωρίς καν η ίδια να έχει ενημερωθεί. 

Στην περίπτωση της κυρίας Μοροπούλου, επικοινώνησα μαζί της δύο φορές και ακόμη δύο φορές με τη δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεσή της. Μάλιστα τη δεύτερη φορά η κα Μοροπούλου με ευχαρίστησε για τη «σοβαρότητα που επέδειξα στην προσέγγιση του θέματος». 

Η ίδια βέβαια δύο ημέρες μετά και αφού είχε ξεσπάσει σάλος με την περίπτωση της ανέκρουσε πρύμναν και χρησιμοποίησε τη συνήθη δικαιολογία που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτικά πρόσωπα στο δημόσιο βίο δεκαετίες τώρα όταν στριμώχνονται περί λάσπης.

Η αλήθεια είναι και αποδεικνύεται από το επίμαχο έγγραφο ότι η ίδια εισέπραττε για σχεδόν επτά χρόνια σύνταξη άγαμης θυγατέρας δίχως να το δικαιούται. Και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. 

Διαβάστε ακόμη: Τέλος η Μοροπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ – Ο Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτησή της

Διαβάστε ακόμη: Τόνια Μοροπούλου: Η φωνή του Πολυτεχνείου δίπλα στο τσεκούρι του Βορίδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter