Υπόθεση Μπεκατώρου: «Δήθεν θύτης» δηλώνει ο Αδαμόπουλος

Υπόθεση Μπεκατώρου: «Δήθεν θύτης» δηλώνει ο Αδαμόπουλος

Δήλωση στην οποία κάνει λόγο για «θυματοποίηση» και απαιτεί σεβασμό στη ζωή του ίδιου και στην οικογένειά του εξέδωσε ο καταγγελλόμενος από τη Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, Αριστείδης Αδαμόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, αλλά και επιφανής παράγοντας της Ν.Δ., αυτοχαρακτηρίζεται ως «φερόμενος “θύτης”» και «δήθεν “θύτης”», διαμαρτύρεται για «τους όψιμους μιμητές της Δικαιοσύνης» και επιφυλάσσεται να εκφέρει τη δική του άποψη, χωρίς να κατονομάζει τη Μπεκατώρου.

Η μάλλον χλιαρή δήλωση του Αδαμόπουλου -που είναι πατέρας και παππούς- έχει ως εξής:

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”.

Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της.

Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά.»

Ομοσπονδία: Ο Αδαμόπουλος παραιτήθηκε

Όπως αναφέρει η ΕΙΟ σε ανακοίνωσή της, “για να διαφυλαχθεί το κύρος της Ομοσπονδίας, η τιμή και η υπόληψη του συνόλου των αθλητών και αθλητριών, προπονητών και παραγόντων του αθλήματος και να διευκολυνθεί η έρευνα για την οποία την τελική απόφαση έχει η Δικαιοσύνη, ζητήσαμε άμεσα και λάβαμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αριστείδη Αδαμόπουλου”.

Φωτογραφία: Eλληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter