Υπόθεση Μπεκατώρου: Διαβήματα προαναγγέλλουν οι δικηγόροι της

Υπόθεση Μπεκατώρου: Διαβήματα προαναγγέλλουν οι δικηγόροι της

O Nίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με την Έλλη Ρούσσου, ανέλαβαν τη νομική συνδρομή προς τη Σοφία Μπεκατώρου, στην εισαγγελική έρευνα που δρομολογήθηκε για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της αθλήτριας από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας.

Οι δικηγόροι της Μπεκατώρου προαναγγέλλουν διαβήματα προς τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την άμεση ενεργοποίησή τους και την απονομή δικαιοσύνης. Οι ανακοίνωση των τριών νομικών έχει ως εξής:

«Αναλάβαμε με αίσθημα ευθύνης την εκπροσώπηση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη θαρραλέα, δημόσια καταγγελία της για τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα του αθλητισμού.

Η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο, που λειτουργεί στον αντίποδα του αθλητικού πνεύματος, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει νέους ανθρώπους και αθλητές, από θέση δύναμης κι εξουσίας. Έναν κόσμο που εκφράστηκε στην κυνική ανακοίνωση της εμπλεκόμενης Ομοσπονδίας.

Η απόφαση της Σοφίας να μιλήσει δημόσια συγκροτεί υπόδειγμα και παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που υπέστη κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής ενώ αγωνιζόταν για το όνειρό του και για τη ζωή του, στον αθλητισμό και αλλού. Και ως τέτοιο υπόδειγμα, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Από αύριο θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες Αρχές, με στόχο την άμεση ενεργοποίησή τους στην υπόθεση, στο πλευρό της Σοφίας και κάθε θύματος των συμπεριφορών και των εξουσιών που κατήγγειλε».

Μυστικά & Documento

05/02/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter