Υπόθεση Μπεκατώρου: Καταθέτει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς

Υπόθεση Μπεκατώρου:  Καταθέτει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς

Ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της ιστιοπλοΐας, βρίσκεται ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο Γ. Παπαδημητρίου ήταν ο πρώτος που παραιτήθηκε από το ΔΣ της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, μετά την ανακοίνωση που χαρακτήριζε «δυσάρεστο περιστατικό», τα όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

Προσερχόμενος στο εισαγγελικό γραφείο ο Γ. Παπαδημητρίου απηύθυνε έκκληση σε οποιαδήποτε γυναίκα και οποιοδήποτε άνδρα έχει υποστεί κακοποίηση όπως η Σοφία Μπεκατώρου, να βγει να μιλήσει.

«Πρέπει να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που μιλάει απλώς για “δυσάρεστο περιστατικό”. Οποιαδήποτε Σοφία, οποιοσδήποτε άνδρας ή αγόρι έχει υποστεί κάτι τέτοιο, πρέπει να βγει να το δηλώσει. Να λάμψει η αλήθεια γιατί όλος ο ελληνικός αθλητισμός συγκλονίζεται. Πρέπει όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να σταθούν δίπλα στον αθλητή και την αθλήτρια. Γιατί ο αθλητής και η αθλήτρια είναι η βάση του αθλητισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: «Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για “δυσάρεστο περιστατικό”».

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Ανδρέας Μήτσαινας που τον συνόδευσε στα δικαστήρια αναφερόμενος σε όσα κατήγγειλε η κ. Μπεκατώρου έκανε λόγο για ένα «ατιμωτικό αδίκημα του οποίου ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter