Υπόθεση Μπεκατώρου: Κλείνει η στρόφιγγα για την Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας

Υπόθεση Μπεκατώρου: Κλείνει η στρόφιγγα για την Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας

Tην απόφαση της κυβέρνησης να πάει η υπόθεση Μπεκατώρου «μέχρι τέλους» _x000D_
διατράνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμου Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνάντησή_x000D_
του με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Το πρώτο βήμα είναι η διακοπή της χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, οι εκλογές της οποίας θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η παύση θα ισχύσει μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, για τα οικονομικά της νυν διοίκησης από την Επιτροπή Διαφάνειας και Πόθεν Έσχες.

Ο Αυγενάκης δήλωσε ότι οι σχετικές κινήσεις γίνονται με εντολή του πρωθυπουργού, απέφυγε όμως να εξηγήσει για ποιον λόγο έμεινε στο απυρόβλητο ο καταγγελλόμενος παράγοντας Αριστοτέλης Αδαμόπουλος (κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική) στο δίμηνο που μεσολάβσε από την πρώτη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στον αθλητικό εισαγγελέα.

«Αντίστοιχοι έλεγχοι, έχουν παραγγελθεί και έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες ομοσπονδίες και σε άλλους φορείς και δομές του Αθλητισμού. Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε όλο το τοπίο. Δεν είναι στόχος μας να εκδικηθούμε κανέναν, από την άλλη όμως δεν θα αφήσουμε καμία καταγγελία, καμία σκιά στο χώρο του Αθλητισμού», δήλωσε ο Αυγενάκης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που διανεμήθηκε.

Η πρόεδρος του Συλλόγου των Ολυμπιονικών, Εύη Μωραϊτίδου, τόνισε ότι θα δμιουργηθεί ειδική επιτροπή στα πλαίσια του ΣΕΟ, «με στόχο την καταπολέμηση της βίας αλλά και όλων των φαινομένων ρατσισμού στον αθλητισμό».

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς και η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter