Υπόθεση Μπεκατώρου: «Μιλήστε», λέει η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας

Υπόθεση Μπεκατώρου: «Μιλήστε», λέει η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας

Έκκληση στα θύματα κακοποίησης «να μιλήσουν» απύθυνε δημόσια η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για νέο κρούσμα, μετά τη μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα. Η Ομοσπονδία, που ουδεύει προς ανάδειξη νέας διοίκησης μέσα στον Μάρτιο και έχει αποψιλωθεί από τις πρόσφατες παραιτήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου, δηλώνει «σοκαρισμένη».

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου, προτίμσε να ξιφουλκήσει ενάντια στον υυφπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο κατγόρησε για εργαλειοποίηση της υπόθεσης Μπεκατώρου προς ίδιον, κομματικό όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα μέλη της διοίκησης πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, εξέχον στέλεχος της οποίας είναι ο καταγγελλόμενος από την Ολυμπιονίκη αντιπρόεδρος, Αριστοτέλης Αδαμόπουλος.

Η σημερινή ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η μεγάλη οικογένεια της ελληνικής ιστιοπλοΐας παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις μετά τη νέα καταγγελία που έγινε γνωστή σήμερα στα ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας.

Η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι δίπλα στις αθλήτριες, τους αθλητές, τους προπονητές τους και τα σωματεία της και τους καλεί να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν αν έχουν πέσει θύματα εγκληματικών αποτρόπαιων πράξεων.

Το κρίσιμο δεν είναι πού θα μιλήσουν, αλλά να μιλήσουν. Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος θα τους στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter