Υπόθεση Ναβάλνι: Ανοιχτή η απόσυρση της Γερμανίας από το Nord Stream 2

Υπόθεση Ναβάλνι: Ανοιχτή η απόσυρση της Γερμανίας από το Nord Stream 2

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για το Βερολίνο να αποσύρει την στήριξη επί του προγράμματος του αγωγού Nord Stream 2 για την μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στην Γερμανία, σε απάντηση στον δηλητηριασμό, σύμφωνα με όλες τις υποψίες, του Αλεξέι Ναβάλνι με σοβιετικής παρασκευής νευροτοξικό παράγοντα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η καγκελάριος συμμερίζεται τις δηλώσεις που έγιναν από τον υπουργό Εξωτερικών», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Χάικο Μαας, ο οποίος κάλεσε την Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, σε διαφορετική περίπτωση η Γερμανία θα είναι αναγκασμένη να αποσυρθεί από τον αγωγό Nord Stream 2.

«Η καγκελάριος θεωρεί ότι ήταν εσφαλμένο να αποκλεισθεί εκ προοιμίου (αυτό το ενδεχόμενο)», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών έδωσε προθεσμία λίγων ημερών στην Μόσχα ώστε «να συμβάλει στην διαλεύκανση» αυτού που συνέβη στον Ναβάλνι, σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Bild.

Σε αντίθετη περίπτωση, «θα πρέπει να συζητήσουμε για μία απάντηση με τους (ευρωπαίους) εταίρους μας», προειδοποίησε ο Χάικο Μαας, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση κυρώσεων, αυτές θα πρέπει να είναι «στοχευμένες» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πιθανό «πάγωμα» του προγράμματος του αγωγού Nord Stream 2.

Ο ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι νοσηλεύεται στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δηλητηρηριάσθηκε στην Ρωσία κατά την διάρκεια προεκλογικής περιοδείας του στην Σιβηρία με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Novitchok, ο οποίος παρασκευάσθηκε κατά την σοβιετική εποχή για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter