Υπόθεση «ψευτογιατρού»: «Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι για τους θανάτους»

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: «Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι για τους θανάτους»

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού», κρατούμενου για υποθέσεις θανάτων βαριά νοσούντων Ν. Κοντοστάθη που εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ογκολόγος.

Ο 47χρονος υποσχόταν πως θα σώσει ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, χρησιμοποιώντας δήθεν φάρμακα, βότανα, έλαια και αυστηρή διατροφή.

Από την έρευνα συγκεντρώθηκαν νέα στοιχεία που τον εμφανίζουν να εμπλέκεται στους θανάτους συνολικά 12 ανθρώπων και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 14.

«Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν», φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του. 

Παράλληλα αναφερόμενος στην ύπαρξη συνεργών, ο 47χρονος αρνήθηκε ότι οι υπόλοιποι είχαν ανάμειξη στην υπόθεση. «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι», είπε.

Σημειώνεται πως 16 πρόσωπα έχουν τεθεί στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην υπουργός, ιατρός, που φέρεται να έχει καταγγελθεί από θύμα του 47χρονου. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε εμπλοκή του στη δράση του «ψευτογιατρού» και έχει προαναγγείλει την προσφυγή του στην Δικαιοσύνη. Στον κύκλο των ποινικά ελεγχόμενων για την υπόθεση του Κοντοστάθη, περιλαμβάνονται γιατροί, νοσηλευτές αλλά και μία μοναχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter