Υπόθεση Raxevsky: Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για την εταιρεία – πατρόν

Υπόθεση Raxevsky: Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για την εταιρεία – πατρόν

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση με την εταιρεία η οποία έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες εκμεταλλεύεται τον ιστότοπο και τη φήμη της εταιρείας Raxevsky, η οποία χρωστά δεδουλευμένα και έχει χρέη εκατομμυρίων σε δημόσιο και προμηθευτές, υπήρξε σήμερα Παρασκευή.

Ο δικηγόρος των απολυμένων εργαζομένων της εταιρείας, Δημήτρης Αναστασόπουλος κατέθεσε συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά στην Οικονομική Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν στην υπόθεση.

«Στόχος των εργαζομένων με τη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά είναι η διερεύνηση των στοιχείων που προέκυψαν με τη νέα δήθεν εταιρεία Raxevsky ώστε να διερευνηθεί σε βάθος από τους οικονομικούς εισαγγελείς», τονίζει στο documentonews.gr ο κ. Αναστασόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβεί από τον περασμένο Ιούνιο σε σοβαρές καταγγελίες ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Ειδικότερα τον Ιούνιο του 2019 οι εργαζόμενοι μέσω του δικηγόρου τους κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά με την οποία ζητούσαν να διερευνηθεί κατά πόσο έχει τηρηθεί η συμφωνία εξυγίανσης μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων καθώς και η διάπραξη τυχόν άλλων ποινικών αδικημάτων τόσο σε βάρος τους όσο και σε βάρος του δημοσίου. Η οικονομική εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα η οποία έκτοτε, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τον περασμένο Ιούλιο πρώην εργαζόμενοι της Raxevsky κατέθεσαν συμπληρωματικό υπόμνημα ενώπιον της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Εταιρεία με την ίδια επωνυμία

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, στο συμπληρωματικό τους υπόμνημα οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι από τον Μάιο του 2019 εμφανίστηκε μια νέα εταιρεία με την ίδια επωνυμία η οποία λειτουργεί την ιστοσελίδα-ηλεκτρονικό κατάστημα raxevsky.com, παρότι η εταιρεία έχει οφειλές εκατομμυρίων και η επωνυμία της έχει κατασχεθεί λόγω οφειλών. Πράγματι στις 23 Μαΐου 2019 συστάθηκε η εταιρεία Style and Beauty Fashion ΙΚΕ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ και έχουν τεθεί υπόψη των εισαγγελικών αρχών. Ολα αυτά μόλις ενάμιση μήνα μετά το λουκέτο που έβαλε η ελληνική εταιρεία γυναικείας ένδυσης Raxevsky.

Μεταξύ των ιδρυτών εμφανίζεται πρόσωπο το οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, ήταν επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Μουρτζούχου, συζύγου της Ελένης Ραξέφσκι και ιδρυτή της εταιρείας το 1976.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εν λόγω εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα της Raxevsky, η οποία είχε κατοχυρωθεί από τον Απρίλιο του 2001 στη Raxevsky SA. Μάλιστα η κατοχύρωση της ονομασίας φέρεται να έληξε στις 30 Απριλίου 2019 και ανανεώθηκε στις 3 Μαΐου 2019. Τον ίδιο μήνα που ιδρύθηκε η νέα εταιρεία.

Η Style and Beauty Fashion άρχισε να διακινεί γυναικεία ρούχα μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος από τη raxevsky.com, ενώ στην ίδια ιστοσελίδα για μήνες αναφερόταν ότι η μάρκα υπάρχει εδώ και 30 χρόνια, χωρίς φυσικά καμία αναφορά στη χρεοκοπία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter