Υπόθεση διαπλοκής

Υπόθεση διαπλοκής

Πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ και πέρα από το καθαρά ειδησεογραφικό µέρος ουδείς ασχολήθηκε µε το ότι την περασµένη Τετάρτη έγινε στο Πανθεσσαλικό του Βόλου –πάλι µε απαγορεύσεις και υπό αυστηρές προϋποθέσεις (είσοδος µόνο σε γυναίκες και ανήλικα παιδιά)– ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Τελικοί Κυπέλλου κάθε χρόνο στην Ελλάδα χωρίς θεατές επειδή οι ανίκανοι εµπλεκόµενοι (ΕΠΟ, διοικήσεις φιναλίστ, αστυνοµία, αρµόδιοι υπουργοί, περιφέρειες και τοπικοί παράγοντες) δεν µπορούν, δεν τολµούν, δεν θέλουν ή βολεύονται µε την εύκολη λύση «πονάει χέρι, κόβει χέρι» κι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Και ο εξευτελισµός όλων γίνεται ακόµη µεγαλύτερος όταν οι ίδιοι φορείς µπορούν να διοργανώνουν µε επιτυχία ευρωπαϊκούς τελικούς! Οπως έγινε µε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ Σεβίλλη – Μάντσεστερ Σίτι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως τα ίδια και πιο αυστηρά µέτρα που θα τηρηθούν κατά γράµµα και στον τελικό της ερχόµενης Τετάρτης του Conference League µεταξύ Ολυµπιακού και Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

Πώς γίνεται αυτό; Πώς οι ίδιοι άνθρωποι µπορούν να διοργανώνουν διεθνείς τελικούς και όχι ελληνικούς; Μα επειδή οι ευρωπαϊκοί τελικοί τελούν υπό τον τρόµο της UEFA και όλοι γνωρίζουν τις τεράστιες συνέπειες που θα υπάρξουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν συµβεί το παραµικρό. Οπως συµβαίνει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των οµάδων µας άλλωστε, στα οποία δεν κουνιέται φύλλο.

Αντίθετα, όταν αποκλειστικά υπεύθυνες είναι µόνο η ΕΠΟ ή η Σούπερ Λίγκα, τότε το µόνο που περιµένεις είναι… χάος αφού όλοι τρέχουν να φυλάξουν τα νώτα τους αδιαφορώντας για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Οι ευθύνες γίνονται µπαλάκι µεταξύ των υπευθύνων και το ελληνικό ποδόσφαιρο διαµαρτύρεται κάθε χρόνο. Αλλά έτσι συµβαίνει όταν όλοι, πολιτικοί και παράγοντες, έχουν πάει τη διαπλοκή σε άλλο επίπεδο…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter