Υπόθεση Γεωργούλη: Οι «κανίβαλοι» της διπλανής πόρτας

Υπόθεση Γεωργούλη: Οι «κανίβαλοι» της διπλανής πόρτας

Ο «κανιβαλισμός» με πολιτικά ελατήρια στα σόσιαλ μίντια δεν έλειψε κατά του θύματος στην υπόθεση βιασμού με επίκεντρο τις Βρυξέλλες. Δεν έλειψαν και οι βουτηγμένες στο σεξισμό μισάνθρωπες αναφορές ούτε fake, δήθεν δημοσιογραφικές λεπτομέρειες σαν επεισόδιο σε σήριαλ «αστυνομικού» χαρακτήρα στη δημόσια σφαίρα, μετά την απαράδεκτη δημοσιοποίηση του ονόματoς της γυναίκας που κατήγγειλε το 2020 επωνύμως βιασμό και ξυλοδαρμό της από  ευρωβουλευτή ο οποίος είχε  ψηφιστεί το 2019 για να εκπροσωπεί τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Εν έτει 2023, παραμένει εν ισχύ η προσπάθεια να σπάσουν οι πατριαρχικές δομές και οι συμπεριφορές που τη στηρίζουν στην καθημερινότητα και στην πολιτική και παράλληλα να ενισχυθούν οι αγώνες για να ανατραπεί το κοινωνικοπολιτικό σύστημα καπιταλιστικής κοπής όπου τα θύματα κακοποίησης όχι μόνο δεν προστατεύονται αλλά και διασύρονται.

Τρία χρόνια η καταγγέλλουσα αναμένει τη διερεύνηση της υπόθεσης από τις βελγικές αρχές, έχοντας εναποθέσει στους αρμόδιους  την διαλεύκανση της υπόθεσης  και κρατώντας την οδύνη ολόκληρη  σφαλισμένη μέσα της, χωρίς να έχει εκμυστηρευτεί κάτι ούτε καν στην οικογένειά της.  Τουλάχιστον εδώ κι ένα χρόνο , από το 2022, το κόμμα του εμπλεκόμενου ευρωβουλευτή αλλά πιθανόν και παροικούντες τις Βρυξέλλες  γνωρίζουν για φήμες σχετικά με «παρενόχληση» που όμως δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν. Οι φήμες και το όνομα του φερόμενου ως θύτη κρατήθηκαν μέσα σε σεντούκι υψηλής  προστασίας  από τη δημόσια σφαίρα. Όλα αυτά μέσα σε τρία χρόνια από την επώνυμη καταγγελία μιας δικηγόρου και πολιτικά δρώσας στο ΠΑΣΟΚ γυναίκας. Και σε μια ώρα μέσα, τον Απρίλιο του 2023, μετά το αίτημα των βελγικών αρχών προς το ευρωκοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του ερευνώμενου για βιασμό και άλλα ποινικά αδικήματα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα της καταγγέλλουσας έγινε φέιγ βολάν στην Ελλάδα –πάει πέταξε η πολιτικαλ κορέκτ στάση της μιντιακής χοάνης  που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο κυνήγι του ιντερνετικού ρολογιού της πρωτιάς της Αποκάλυψης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, όταν πια είχε δει από την προηγούμενη το βράδυ της Δευτέρας μετά το Πάσχα,  να γίνεται βορά  δημόσιου διασυρμού το όνομά της, οι φωτογραφίες της, η στιγμή που της άλλαξε τη ζωή επέλεξε να παρέμβει για να σταματήσει την κατρακύλα  που συμπαρέσυρε όλους. Θέλησε να βάλει τέλος σε  αποκυήματα ηθελημένων διαστρεβλώσεων γεγονότων αλλά και ψιθύρων για μια ιστορία άγρια που αν κάποιος θέλει να απαλύνει η μόνη λύση είναι να μην νικήσει ο φόβος. Κι αυτό απαιτεί αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο θύμα. Πόση υποκρισία χώρεσε στον χώρο περίξ της ΝΔ που  έβγαλε άξαφνα τη δικαιωματική ρομφαία έχοντας κρύψει  τα ράμματα για τη γούνα του μαζί με τα πούπουλα  που έστρωσαν, για να πέσει στα μαλακά ακόμα και μετά από καταγγελίες , σε κατηγορούμενο για κακοποίηση (που στη συνέχεια καταδικάστηκε πρωτοδίκως). Πόσος κυνισμός  χώρεσε σε  τρολοΣΥΡΙΖΑ  ή ακόμα και σε κάποιους άλλους  που έσταξαν “δηλητήριο” – υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στα Ιωάννινα   έφτασε στο σημείο να αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στα σόσιαλ μίντια σχόλια λάσπης για την καταγγέλλουσα και το πολιτικό της μέλλον γράφοντας στις 19 Απριλίου 2023  ότι «έχει  προίκα, όλη την καταγγελιολογία για την υπόθεση βιασμού-κακοποίησής της»!

Με επίκεντρο την καταγγελία της για το βιασμό και την  πρόκληση σωματικής βλάβης, η γυναίκα –θύμα   στην ανάρτησή της στις 18 Απριλίου 2023,  επέλεξε να αναφερθεί στην κομματική της ταυτότητα, στον τρόπο του πολιτεύεσθαι και στην από δω και πέρα δημόσια παρουσία της.  Εγραψε μια φράση που εκτός των άλλων αποτελεί κόλαφο και απόρριψη της “ευκολίας” με την οποία στη δημόσια σφαίρα δημοσιολογούντες και εικοτολογούντες κάνουν σεξιστικές αναλύσεις και πολιτικά σενάρια χαμηλής υποστάθμης. Πέρα από το ότι αναφέρθηκε στη στράτευσή της με το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε σαν αίτημα-πρόσκληση και πρόκληση προς όλους από μια γυναίκα -θύμα βιασμού: «δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση» .

Μια μέρα μετά, το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης  σε συνέντευξη που έδωσε στο πρώτο πρόγραμμα  της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ δήλωνε ότι δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί «ώστε η ζωή, η καθημερινότητα, οι προσδοκίες του συγκεκριμένου προσώπου να μην αλλάξουν από τη δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος». Η θέση αυτή εντάχθηκε  στην ανάγκη όλοι να σταθούν δίπλα σε κάθε γυναίκα  που νιώθει ανασφάλεια και τον φόβο της στοχοποίησης  και να μην υπονομεύεται η προσπάθεια ενθάρρυνσης  των θυμάτων.

Εδώ και καιρό υπάρχουν πληροφορίες ότι η νομικός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Βρυξέλλες προαλείφεται για υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023. Τον Ιούνιο  του 2022, στις εσωκομματικές εκλογικές διεργασίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την   είχε περιλάβει στα στελέχη που πρότεινε για μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου -μάλιστα εξελέγη σε περίοπτη θέση στο κορυφαίο κομματικό όργανο. Λίγο αργότερα, αρχές Δεκεμβρίου 2022, το όνομα της δικηγόρου ακουγόταν πλέον έντονα  για μια από τις  τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας ως στέλεχος που  θα εκπροσωπεί εκλογείς εξωτερικού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναφορά Ανδρουλάκη μοιάζει να προοικονομεί την ένταξή της στα ψηφοδέλτια, όπως είχε ήδη αποφασιστεί, εφόσον και η ίδια ως στέλεχος πρώτης γραμμής θελήσει να αποδεχτεί την πρόταση.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι παρά τα γρήγορα αντανακλαστικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την αποπομπή του εμπλεκόμενου ευρωβουλευτή από το κόμμα του και την απαίτηση να παραδώσει την ευρωβουλευτική έδρα, το ΠΑΣΟΚ   επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Κουμουνδούρου. Μάλιστα, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ (MEGA-18.4.2023) για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας. Όπως είπε   ο Παναγιώτης Δουδωνής «η ποινική προδικασία ιδίως σε χώρες όπως το Βέλγιο είναι μυστική. Έχει γίνει έρευνα από τη βελγική δικαιοσύνη για να φτάσουν στο σημείο να ζητηθεί άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιτομή του φαρισαϊσμού. Βρίσκονται σε  πλήρη αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και ότι έγινε τώρα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 2,5-3 χρόνια και ότι απλώς οι βελγικές αρχές έκαναν την δουλειά τους, όλο αυτό το διάστημα. Άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να ενοχοποιήσει το θύμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται οριζοντίως και καθέτως τις αιτιάσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας. Είναι απαράδεκτο, τόνισε  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε τηλεφωνική επικοινωνία  με το documentonews.gr , αργά το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, όπως  εξήγησε, το 2022, υπήρξαν στις Βρυξέλλες κάποιες φήμες σχετικά με τον Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση χωρίς να είναι σαφές τίποτα  και χωρίς να υπάρχουν καθόλου στοιχεία. Υπήρξαν, όπως σημειώνει, άμεσες ενέργειες. Τον κάλεσε εκ μέρους της ευρωβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και του ζήτησε να δώσει εξηγήσεις. Εκείνος αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοδήποτε θέμα.  Υπήρξαν και ενέργειες προς τις υπηρεσίες του ευρωκοινοβουλίου αλλά δεν προέκυψε κάτι. Πάντως, όσον αφορά το μπέρδεμα σχετικά με το χρόνο που μεσολάβησε από την πρώτη και τη δεύτερη καταγγελία σημείωσε ότι προέκυψε από δημοσιογραφική αναφορά που προέρχεται από τις Βρυξέλλες. Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης  τόνισε ότι  μετά το αίτημα της ασυλίας από τις βελγικές Αρχές η αντίδραση ήταν ακαριαία από τον Αλέξη Τσίπρα που προέταξε το «καμμιά ανοχή», «καμμιά συγκάλυψη»  και ότι δεν υπάρχουν “ναι μεν αλλά” σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Ταυτόχρονα απέρριψε κατηγορηματικά ως προσπάθεια σπίλωσης τα περί γνώσης και συγκάλυψης για την υπόθεση, ενώ σημείωσε ότι  και η ανάρτηση  της καταγγέλλουσας στην οποία αναφέρει ότι δεν το είχε πει ούτε στην οικογένειά της δείχνει ότι δεν ήταν γνωστό .

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπέρασε αυτές τις αιτιάσεις. Αντ΄αυτών, προέβαλε  ως αντίφαση το ότι προ καιρού ο Αλέξης Τσίπρας υμνούσε τη βελγική δικαιοσύνη και τώρα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου «είπε τελικά ότι η βελγική δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της. Καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο όπου έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας». Η αναφορά Ανδρουλάκη αποσκοπούσε στο να καταδείξει  ως πραγματικό πρόβλημα ότι  κάποιοι στην Ελλάδα  αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές. Όπως σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κάποιοι «προσπάθησαν  να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα, τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο. Ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία έχει γίνει από το 2020».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην διαδικτυακή στοχοποίηση, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση, βλέπω ισχυρά και οργανωμένα συστήματα του διαδικτύου, να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές. Όχι γιατί αφορά ένα μέλος του κόμματός μας, αλλά γιατί αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα των οποίων τα δικαιώματα και η προσωπικότητα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά».

Και η καταγγέλλουσα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook , πέρα από την αναφορά της στα γεγονότα που έζησε,  κατηγόρησε για χυδαιότητα όσους έσπευσαν να της επιτεθούν, εργαλειοποιώντας πολιτικά την υπόθεση, φωτογραφίζοντας  την υποκρισία των αλά καρτ δικαιωματιστών που ανάλογα με την πολιτική ταυτότητα του θύτη διασύρουν το θύμα. Με βάση όσα περιγράφει, έκανε επωνύμως καταγγελία για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης τον Φεβρουάριο του 2020, κατά του ευρωβουλευτή , χωρίς να αναφέρει αρχικά το όνομά του. Μάλιστα, σημειώνει ότι με την καταγγελία της, που έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος, προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.). Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2020 , και αφού , όπως εξιστορεί, ένιωσε έτοιμη να δώσει και το όνομα του δράστη στις βελγικές αρχές, ως αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης, έκανε πρόσθετη καταγγελία κατονομάζοντας τον Αλέξη Γεωργούλη.

Η ίδια σημείωσε ότι επέλεξε να μην ενημερώσει κανέναν, ούτε την οικογένειά της, και να χειρισθούν την υπόθεση οι δικηγόροι της. Χαρακτηρίζει τη διαρροή του ονόματός της -έγινε, όπως σημειώνει, χωρίς τη συναίνεσή της-, ως μια σοβαρότατη  παραβίαση της ιδιωτικότητάς της αλλά και της ποινικής διαδικασίας.   Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά όσων παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, την έβάλαν «στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων».

Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος  τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σημείωσε ότι έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή ύστερα από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Και ένα μήνυμα άξιο προσοχής που στέλνει η γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή   για  βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης:   «Eχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται»…

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Γεωργούλη: «Είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα από το 2020» σημειώνει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας

Υπόθεση Γεωργούλη: Πώς και σε ποιους διέρρευσαν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter