Υπόθεση Γεωργούλη: Την Πέμπτη η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του

Υπόθεση Γεωργούλη: Την Πέμπτη η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του

Την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει καταγγελθεί για βιασμό προ τριετίας και η άρση της ασυλίας του έρχεται κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα των βελγικών αρχών ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου και στις 30 Μαίου η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Η συνήγορος του ευρωβουλευτή, κ. Σταματία Μάλλα, σε σημερινή δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε από το δικαίωμα ακρόασης προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του, καθώς και τη θέση του ίδιου, ο οποίος πολλάκις δήλωσε ότι επιθυμεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, διαβίβασε στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την εγκριτική της απόφαση, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί στην Ολομέλεια. Σημειωτέον είναι ότι το Κοινοβούλιο μπορεί εύλογα να λάβει υπόψιν τη θέση του ευρωβουλευτή προκειμένου να αποφασίσει αν θα άρει ή όχι την ασυλία του και έτσι η θέση του κ. Γεωργούλη υπέρ της άρσης παίζει καταλυτικό ρόλο για την ταχύτερη πρόοδο της διαδικασίας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΕΗ για υπόθεση Γεωργούλη: Θα συνεδριάσουν άμεσα τα αρμόδια όργανα

Υπόθεση Γεωργούλη: Ορίστηκε νομικός εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση ασυλίας του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter