Υπόθεση Καϊλή: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τη διέγραψαν από την Ευρωομάδα

Υπόθεση Καϊλή: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τη διέγραψαν από την Ευρωομάδα

Τη διαγραφή της Εύας Καϊλή αποφάσισε η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με άμεση ισχύ, όπως μεταδίδει το Politico.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κρατείται στις φυλακές του Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες, αφού συνελήφθη με την κατηγορία της δωροδοκίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «σκοτεινές» συναλλαγές με το Κατάρ.

Το S&D επικαλέστηκε τη Δευτέρα το άρθρο 21 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου -το οποίο ορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ανώτερα μέλη του Κοινοβουλίου μπορούν να απομακρυνθούν από το αξίωμά τους. Η ομάδα δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ολομέλειας αυτής της εβδομάδας στο Στρασβούργο, από την Εύα Καϊλή θα πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος της αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, κάθε ευρωβουλευτής του S&D που έχει κοινοβουλευτικούς βοηθούς υπό έρευνα θα πρέπει «να παραιτηθεί από κάθε ευθύνη και να απέχει από κάθε δραστηριότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το S&D ζήτησε επίσης να προστεθεί μια επείγουσα συζήτηση στην ολομέλεια αυτής της εβδομάδας με θέμα τη «διαφθορά από τις χώρες του Κόλπου» και πρότεινε, επίσης, τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter