Υπόθεση Καϊλή: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τη διέγραψαν από την Ευρωομάδα

Τη διαγραφή της Εύας Καϊλή αποφάσισε η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με άμεση ισχύ, όπως μεταδίδει το Politico.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κρατείται στις φυλακές του Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες, αφού συνελήφθη με την κατηγορία της δωροδοκίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «σκοτεινές» συναλλαγές με το Κατάρ.

Το S&D επικαλέστηκε τη Δευτέρα το άρθρο 21 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου -το οποίο ορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ανώτερα μέλη του Κοινοβουλίου μπορούν να απομακρυνθούν από το αξίωμά τους. Η ομάδα δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ολομέλειας αυτής της εβδομάδας στο Στρασβούργο, από την Εύα Καϊλή θα πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος της αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, κάθε ευρωβουλευτής του S&D που έχει κοινοβουλευτικούς βοηθούς υπό έρευνα θα πρέπει «να παραιτηθεί από κάθε ευθύνη και να απέχει από κάθε δραστηριότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το S&D ζήτησε επίσης να προστεθεί μια επείγουσα συζήτηση στην ολομέλεια αυτής της εβδομάδας με θέμα τη «διαφθορά από τις χώρες του Κόλπου» και πρότεινε, επίσης, τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής.