Qatargate – Καϊλή: Πληροφορίες ότι θα παραμείνει προφυλακισμένη – Από ώρα σε ώρα οι ανακοινώσεις

Qatargate – Καϊλή: Πληροφορίες ότι θα παραμείνει προφυλακισμένη – Από ώρα σε ώρα οι ανακοινώσεις

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να βγουν οι τελικές ανακοινώσεις για το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη η θα μπει σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση του Qatargate το οποίο έχει προκαλέσει σεισμό στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεν. Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της κυρίας Καϊλή δεν επιβεβαίωσαν την είδηση μιλώντας στο MEGA, ωστόσο υποστήριξαν ότι η πορεία της διαδικασίας δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η Εύα Καϊλή προφυλακιστεί θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 22 Ιανουαρίου, καθώς το νομικό σύστημα της χώρας προβλέπει επαναξιολόγηση κάθε μήνα.

Η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και των Ευρωσοσιαλιστών αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών κατηγοριών για εμπλοκή στις ενέργειες του Κατάρ να επηρεάσει υπέρ του ψηφοφορίες μέσω δωροδοκιών.

Η Εύα Καϊλή κρατείται στις φυλακές Χάρεν και την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει και λάβει αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής της, την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα από το Βέλγιο και την Ιταλία που θέλουν να έχει παραδεχθεί ότι γνώριζε για τη δράση του Παντσέρι.

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -ο σύντροφος της Εύας Καϊλή- και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή – Το απόγευμα η απόφαση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter