Υπόθεση Λιγνάδη: Μηνύσεις σε βάρος των μαρτύρων και οι έγγραφες εξηγήσεις τους

Υπόθεση Λιγνάδη: Μηνύσεις σε βάρος των μαρτύρων και οι έγγραφες εξηγήσεις τους

Νέος γύρος δικαστικής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει μεταξύ του προφυλακισμένου ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη και των προσώπων που τον έχουν καταγγείλει για βιασμό, μετά και τις μηνύσεις που έχει καταθέσει η πλευρά Λιγνάδη σε βάρος τους.

Όπως μετέδωσε το dikastikoreportaz.gr οι εισαγγελικές Αρχές διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά από μηνύσεις του ηθοποιού, σχεδόν, κατά πάντων! Ήδη χθες Τρίτη 28/9 κατέθεσαν τις εξηγήσεις τους (έγγραφα υπομνήματα) ο νεαρός άνδρας (Αιγυπτιακής καταγωγής) ο οποίος φέρεται να βιάστηκε τον Ιούλιο του 2015 στην Επίδαυρο από τον Λιγνάδη, αλλά και δυο μάρτυρες που κατέθεσαν σχετικά στην ανακρίτρια.

«Τον κατηγορούμενο τον είδα τυχαία το Σάββατο 25 Ιουλίου. Φεύγοντας για μπάνιο ένα φιλικό ζευγάρι που ήμασταν μαζί είδε τον κατηγορούμενο με δύο νεαρά αγόρια. Φεύγοντας εγώ το Σάββατο βλέποντας και εγώ πια ο ίδιος τον κατηγορούμενο μαζί με δύο νεαρά άτομα ψηλά στο μπαλκόνι του διαμερίσματος να αγναντεύει τη θάλασσα. ∆εν μιλήσαμε, νομίζω όμως ότι με είδε και απέφυγε να με χαιρετήσει. Μου έκανε εντύπωση που τον είδα με νεαρά αγόρια, καθώς υπήρχε ήδη η φήμη στον χώρο για την προτίμησή του στα νεαρά αγόρια…», είχε καταθέσει χαρακτηριστικά.

Σε βάρος τους ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα, μεταξύ άλλων, της ψευδούς καταμήνυσης, συκοφαντικής δυσφήμησης, ψευδούς κατάθεσης και ηθικής αυτουργίας στις ανωτέρω πράξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το φερόμενο θύμα και οι μάρτυρες ενέμειναν στις καταθέσεις τους σε ότι αφορά τα περιστατικά που καταγγέλλουν και εξιστόρησαν στην ανακρίτρια, κάνοντας λόγο για “προσχηματική μήνυση” η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να κάμψει το φρόνημά τους και να τους εκφοβίσει. Την ίδια στιγμή το προσεχές διάστημα αναμένεται να καταθέσει και τις δικές του έγγραφες εξηγήσεις ο Παύλος Φ. ο οποίος φέρεται να βιάστηκε σε ηλικία 17 ετών, το 2015 κατά τη διάρκεια της επτάμηνης παραμονής του στο διαμέρισμα του ηθοποιού. Εκτός από τον 23χρονο σήμερα άνδρα ο Λιγνάδης μήνυσε και έναν μάρτυρα ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντα.

Την ίδια στιγμή σήμερα Τετάρτη 29/9, αναμένεται να παρουσιαστεί σε πταισματοδίκη και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του άνδρα ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Λιγνάδη το 2010. Πρόκειται για έναν σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος ουσιαστικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πλέον διαβιεί μόνιμα στη Σουηδία. Εκτός από το συγκεκριμένο πρόσωπο ο προφυλακισμένος ηθοποιός φρόντισε να μηνύσει(!) και έναν μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε σχετικά.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στις δυο απολογίες του ο Λιγνάδης έχει αρνηθεί οτιδήποτε του προσάπτουν τα φερόμενα θύματα κάνοντας λόγο για “κατασκευασμένες κατηγορίες” και ψευδείς μηνύσεις για τις οποίες άλλοτε υποστηρίζει ότι υποκινήθηκαν από το ΣΕΗ, άλλοτε από επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία ήθελαν να πλήξουν την επένδυση στο Ελληνικό(!) και άλλοτε από τους ίδιους του δικηγόρους των θυμάτων!

Για τον καταγγελόμενο βιασμό του 2010 αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε έρθει ποτέ στο σπίτι του και ότι οι ακριβείς περιγραφές του διαμερίσματος προέρχονται από πληροφορίες που αλίευσε από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα το«Spitishoot.com».

Αρνήθηκε επίσης τον φερόμενο βιασμό της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2015, υπoστηρίζοντας ότι εκείνη την περίοδο βρισκόταν για διακοπές στην Ιθάκη στο σπίτι της κας Ελένης Κούρκουλα. Ωστόσο σε νεότερη κατάθεσή του το θύμα επεσήμανε ότι η κακοποίηση δεν είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο όπως είχε ισχυρισθεί αρχικά αλλά τον Ιούλιο, περιγράφοντας λεπτομερώς το δωμάτιο “στην πάνω μεριά του λόφου όπου διέμεναν”. Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει και ο έτερος μάρτυρας αλλά και ο σκηνοθέτης ο οποίος κατέθεσε ότι είδε τον Λιγνάδη με δυο νεαρά αγόρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter