Υπόθεση Λιγνάδη: Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση – Απορρίφθηκε η έφεση κατά του βουλεύματος

Υπόθεση Λιγνάδη: Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση – Απορρίφθηκε η έφεση κατά του βουλεύματος

Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου που κατηγορείται συνολικά για τέσσερις υποθέσεις βιασμών και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης, όπου και κρατούνται όσοι κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα.

Πλέον αναμένεται η εισαγγελική πρόταση και μετέπειτα η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη, αφού η τελευταία εκκρεμότητα προκειμένου να περαιωθεί η κύρια ανάκριση ήταν, η έφεση που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο Δημητρης Λιγνάδης δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες (εκ των τεσσάρων απλά μεταγενέστερες) καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι, η οποία και απορρίφθηκε.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο φαίνεται  να συντάχθηκε με την άποψη της ανακρίτριας ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον ηθοποιό να είναι οι 18 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι  ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις, ζητώντας να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του κατηγορούμε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter