Υπόθεση Raxevsky: Τρία χρόνια μετά οι απολυμένοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Υπόθεση Raxevsky: Τρία χρόνια μετά οι απολυμένοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πάρει οι απολυμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας Raxevsky τρία χρόνια μετά το οριστικό της κλείσιμο της εταιρείας το Φεβρουάριο του 2019. Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 100 πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας διά των πληρεξούσιων δικηγόρων τους Δημήτρη Αναστασόπουλου και Αλέξη Δημητρακόπουλου. Πρόκειται για το επίδομα αφερεγγυότητας για το οποίο κατέθεσαν αίτηση στον ΟΑΕΔ. Ωστόσο ακόμη και σήμερα δεν έχουν πάρει χρήματα, με την πολιτεία να στέκεται «σε ρόλο παθητικού θεατή», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«3 χρόνια μετά, διαπιστώνουμε, με θλίψη και οργή, ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε για εμάς και για τις οικογένειας μας» επισημαίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε καταγγελίες ενώπιον των εισαγγελικών αρχών από το 2019, όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

 Όπως είναι γνωστό από τον Φεβρουάριο του έτους 2019, μετά από μια διαδρομή δεκαετιών, η εταιρεία RAXEVSKY έκλεισε οριστικά, αφού απολύθηκαν – χωρίς καν τις νόμιμες αποζημιώσεις – και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοι της. Ένα από τα πιο δυνατά brand name στο χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, και με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται επί σειρά ετών, έβαλε λουκέτο, εξαιτίας μιας σειράς ενεργειών και παραλείψεων που την έφεραν σε αυτό το σημείο.

      Οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μας είχε οδηγήσει, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 οι εργαζόμενοι συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη «Συμφωνία Εξυγίανσης» που «επιτεύχθηκε» το 2016 αλλά και στις συνεχείς διαβεβαιώσεις της διοίκησης της εταιρείας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της, και αφετέρου στις δυνατότητες της ίδιας της εταιρείας που αποδεδειγμένα είχε στην αγορά.

       Δυστυχώς διαψευστήκαμε οικτρά. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρεθήκαμε στο δρόμο, με πολλά οφειλόμενα εκ μέρους της εταιρείας και με πολλές ατομικές-οικογενειακές οφειλές ο καθένας μας. Ωστόσο, 3 χρόνια μετά, διαπιστώνουμε, με θλίψη και οργή, ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε για εμάς και για τις οικογένειας μας!

       Από πλευράς μας, από την πρώτη στιγμή προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη και στην Πολιτεία, αξιοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο που είχαμε στη διάθεση μας. Ζητήσαμε την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας αρχικώς, το 2019. Εν συνεχεία προσφύγαμε στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να διερευνηθούν πτυχές της υπόθεσης που έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης κατά την άποψη μας. Παράλληλα θέταμε υπόψη των Αρχών συνεχώς ό,τι νέο στοιχείο προέκυπτε. Τέλος, αιτηθήκαμε νομίμως από τον ΟΑΕΔ, αφού εξαναγκαστήκαμε πρώτα να διενεργήσουμε σειρά δικαστικών ενεργειών, το προβλεπόμενο επίδομα αφερεγγυότητας.

        Παρά ταύτα, μετά από 3 χρόνια, δυστυχώς μια κοινή διαπίστωση έχουμε: από τη μια πλευρά (σε ό,τι μας αφορά) εξαιρετικά αργοί ρυθμοί, παθητικότητα, αναποτελεσματικότητα, απύθμενη προσκόλληση στη γραφειοκρατία και στην τυπολατρία –  ατιμωρησία μέχρι και επιβράβευση από την άλλη πλευρά, και δη για όσους μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα εμπειρία μας, μας εδραιώνει την αρχική μας πεποίθηση ότι εξαρχής υπήρξε σχεδιασμός για να οδηγηθούν τα πράγματα στο σημείο που οδηγήθηκαν, ώστε να αποφύγουν οι υπαίτιοι τις ευθύνες τους. Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη πολλών ποινικών διαδικασιών ανά την Ελλάδα και όλων των δικαστικών ενεργειών στις οποίες προσφύγαμε, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική συνέπεια, καμία απολύτως ενέργεια στην κατεύθυνση της δικαίωσης μας;

        Εν μέσω, δε, αυτής της ζοφερής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει, διαβάζουμε δημοσιεύματα για «story επιβίωσης» εκείνων που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται για την επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας! Παράλληλα, αρκεί μια απλή αναζήτηση στην google με τη λέξη «raxevsky», ήτοι την επωνυμία της εταιρείας που πτώχευσε, για να διαπιστώσει ότι άλλες εταιρείες σήμερα φαίνεται να εκμεταλλεύονται το όνομα και τη φήμη της εταιρείας «Raxevsky». Αυτό και μόνο το γεγονός θα αρκούσε σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη Πολιτεία προκειμένου να διερευνήσει σε βάθος έρευνα.

       Όπως άλλωστε σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα είχαν λάβει οικονομική στήριξη από την Πολιτεία. Κάτι που στην περίπτωση μας δεν έχει γίνει ούτε κατ’ελάχιστο!

       Για τους λόγους αυτούς, και όσους έχουμε αναλυτικά εκθέσει αρμοδίως και νομίμως προς όλες τις αρμόδιες Αρχές της, καλούμε ακόμα μια φορά την Πολιτεία πρώτα και κύρια να σταθεί επιτέλους αρωγός μας, καταβάλλοντας μας την προβλεπόμενη νόμιμη οικονομική ενίσχυση που μας αντιστοιχεί. Και, βεβαίως, όπως διενεργήσει σοβαρή έρευνα για το «έγκλημα» που διεπράχθη εις βάρος μας αλλά και εν γένει.

Οι τ.εργαζόμενοι

της εταιρείας RAXEVSKY

Δια των πληρεξουσίων Δικηγόρων τους

Δημήτρης Αναστασόπουλος – Αλέξης Δημητρακόπουλος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter