Υπόθεση Σεμέδο: Η αφοπλιστική απάντηση της 17χρονης στην αχρείαστη ερώτηση της ανακρίτριας περί «προκλητικών» φωτογραφιών στα social media

Υπόθεση Σεμέδο: Η αφοπλιστική απάντηση της 17χρονης στην αχρείαστη ερώτηση της ανακρίτριας περί «προκλητικών» φωτογραφιών στα social media

«Είχες βγάλει κάποιες φωτογραφίες του εαυτού σου οι οποίες αποκάλυπταν κάποια μέρη του σώματος σου με προκλητικά ρούχα. Γιατί το είχες κάνει αυτό;»

Αυτό ρώτησε η 21η τακτική ανακρίτρια την ανήλικη,  η οποία κατήγγειλε για βιασμό τον 27χρονο αμυντικό του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο και τον 40χρονο Νιγηριανό μάνατζερ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Η συγκεκριμένη ερώτηση η οποία σίγουρα δεν ήταν απαραίτητη καθώς, η όποια τέτοιου είδους αντιμετώπιση  αποθαρρύνει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από το να μιλήσουν – πόσο μάλλον να καταγγείλουν επίσημα -, αφού τα τοποθετεί στη θέση του κατηγορούμενου.

Ωστόσο η 17χρονη καταγγέλλουσα απάντησε αφοπλιστικά στη δικαστική λειτουργό λέγοντας ουσιαστικά πως, ό,τι και να είχε δημοσιεύσει στα social media δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να την παραβιάσει.

Παράλληλα σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο η ανήλικη ήθελε να αυτοπροβληθεί μέσω του ποδοσφαιριστή σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  η ίδια απάντησε πως αν επιδίωκε την αυτοπροβολή της θα μπορούσε να είχε δημοσιεύσει στους λογαριασμούς της πως εκείνο το βράδυ ήταν με τον Ρ. Σεμέδο, πράγμα που δεν έκανε ενώ τόνισε πως: «Με ενοχλεί που κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν αυτές τις φωτογραφίες βγάζοντας συμπεράσματα για τον χαρακτήρα μου»

Αναλυτικά οι ερωτήσεις της ανακρίτριας και οι απαντήσεις της 17χρονης

Ερώτηση: Έχει διαπιστωθεί ότι κατά το παρελθόν σε κάποια εφαρμογή του διαδικτύου είχες βγάλει κάποιες φωτογραφίες του εαυτού σου οι οποίες αποκάλυπταν κάποια μέρη του σώματός σου με προκλητικά ρούχα. Γιατί το είχες κάνει αυτό;

Απάντηση: Όλα τα παιδιά της ηλικίας μου το κάνουν αυτό και δεν πιστεύω ότι η εικόνα μου στα σόσιαλ μίντια δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να με παραβιάσει ή να θεωρήσει ότι θα μπορούσε να είναι και κάτι παραπάνω από αυτό.

Ερώτηση: Εάν κάποιος επιχειρούσε να συνδέσει τις φωτογραφίες αυτές με την υπόθεση του Σεμέδο, ότι επιχείρησες δηλαδή να προβληθείς μέσω αυτού και ότι δεν έχει υποστεί πραγματικά την πράξη του βιασμού πως θα το αντιμετώπιζες;

Απάντηση: Τη νύχτα της εξόδου αν είχα θελήσει να προβληθώ μέσω του Σεμέδο θα είχα ανεβάσει σε όλους μου τους ακόλουθους ότι είμαι μαζί του, πράγμα που δεν έκανα. Με ενοχλεί που κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν αυτές τις φωτογραφίες βγάζοντας συμπεράσματα για τον χαρακτήρα μου. Αλλά οι πράξεις του βιασμού είναι αυτές που με βασανίζουν ψυχικά περισσότερο από όλα τα άλλα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter