Υπόθεση Σεβάν Νισιανιάν: Εντός της βδομάδας η απόφαση μετά την αίτηση ακύρωσης της διαταγής απέλασης

Υπόθεση Σεβάν Νισιανιάν: Εντός της βδομάδας η απόφαση μετά την αίτηση ακύρωσης της διαταγής απέλασης
Φωτογραφία: Facebook

Ο Αρμένιος διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν στον οποίο έχει δώσει άσυλο η Ελλάδα, παντρεμένος με Ελληνίδα, βρέθηκε αναπάντεχα στο κρατητήριο του Α.Τ. Σάμου, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της απέλασης στην Τουρκία όντας χαρακτηρισμένος ως «ανεπιθύμητος» από την Ελλάδα.

Στην Τουρκία, ο ίδιος, έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για διάφορες πολεοδομικές παραβάσεις στο εγκαταλειμμένο χωριό Κιρκιντζές, στο οποίο γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου.

Ο Νισανιάν, εν τέλει, αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη Παρασκευή (7/1) έπειτα από εντολή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ θα πρέπει να εγκαταλείψει την χώρα μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος αμέσως προχώρησε σε αίτηση ακύρωσης της διαταγής της απέλασης και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.
Εάν η αίτηση του δεν γίνει αποδεκτή, τότε είναι πιθανόν να καταφύγει μαζί με τη γυναίκα του στην Αρμενία αφού είναι κάτοχος της αρμενικής υπηκοότητας.

Επίσης, σύμφωνα με τη σύζυγο του, η σύλληψη του έγινε με σκοπό την απέλαση πραγματοποιήθηκε όταν ο ίδιος βρέθηκε στο ΑΤ για μία γραφειοκρατική διεκπεραίωση που σχετιζόταν με την άδεια παραμονής του που είχε λήξει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έμαθε ότι η άδεια παραμονής του είχε λήξει κατά διάρκεια ταξιδιού του στο εξωτερικό, ενώ πληροφορήθηκε πως είχε κηρυχθεί ανεπιθύμητος στην Ελλάδα.

Ο χαρακτηρισμός του ιδίου ως persona non grata από το ελληνικό κράτος και η συνακόλουθη απέλαση του οφειλόταν σε λόγους εθνικής ασφαλείας, δίχως όμως να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες στη δημοσιότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter