Υπόθεση Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακυρώνει τη βίζα του «Νόλε» – Δε θα συμμετάσχει στο Australian Open

Υπόθεση Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακυρώνει τη βίζα του «Νόλε» – Δε θα συμμετάσχει στο Australian Open

Δεν είχε ευτυχή κατάληξη, για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, το «σίριαλ» της συμμετοχής του ή μη στο Australian Open λόγω του μη εμβολιασμού του καθώς ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) να ακυρωθεί η βίζα του Σέρβου τενίστα, Νο1 στον κόσμο.

Συνεπώς, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις ο «Νόλε» δε θα υπερασπιστεί το τρόπαιό του στο αυστραλιανό Open που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Ο Άλεξ Χοκ, επικαλέστηκε όλα τα δεδομένα και τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του από το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Συνοριακές Αρχές καθώς κι εκείνα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Να σημειωθεί πως ο Αυστραλός υπουργός δεν μπορουσε να πράξει διαφορετικα καθως πριν τρεις μέρες είχε απελαθεί από τη χώρα και η Τσέχα τενίστρια Ρενάτα Βοράτσοβα, για τους ίδιους ακριβώς λόγους με αυτούς του Τζόκοβιτς…

Σύμφωνα με την απόφαση για τον Σέρνο τενίστα, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αναχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία και μένει να δούμε αν μπορεί να υποβάλει ένσταση στην απόφαση και να επιδιώξει νέα δίκη. Πιθανότατα όμως, ο Σέρβος σταρ του τένις δεν θα υπερασπιστεί το στέμμα του στο Australian Open το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, παρά την μεγάλη μάχη που έδωσε τις τελευταίες ημέρες για να αποδείξει ότι είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο τουρνουά.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Τζόκοβιτς είναι ο πολυνίκης του τουρνουά με 9 κατακτήσεις, εκ των οποίων οι τρεις σερί την τελευταία τριετία.

 

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: «Η απέλαση του Τζόκοβιτς έγινε για να προστατευθούν οι θυσίες της χώρας»

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον αναφέρθηκε στους λόγους απέλασης του Νόβακ Τζόκοβιτς από την χώρα και τάχθηκε υπέρ της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ.

Ο Μόρισον τόνισε μεταξύ άλλων πως η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να προστατευθούν οι θυσίες όλων των Αυστραλών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Σημειώνω την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης σε σχέση με τη βίζα του κ. Νόβακ Τζόκοβιτς. Κατανοώ ότι μετά από προσεκτική εξέταση, ο Υπουργός έλαβε μέτρα για την ακύρωση της visa του κ. Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτή η πανδημία ήταν απίστευτα δύσκολη για κάθε Αυστραλό, αλλά έχουμε μείνει μαζί και σώσαμε ζωές και τα προς το ζην. Μαζί πετύχαμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, τις ισχυρότερες οικονομίες και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο. Αυστραλοί έχουν κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και δικαίως αναμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευθεί.

Αυτό κάνει ο Υπουργός λαμβάνοντας αυτή τη δράση σήμερα. Οι ισχυρές μας πολιτικές προστασίας των συνόρων έχουν κρατήσει τους Αυστραλούς ασφαλείς, πριν από τον COVID και τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Λόγω των αναμενόμενων εν εξελίξει νομικών διαδικασιών, δεν θα δώσω κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter