Υποβρύχιο Titan: Συνεχίζεται το θρίλερ – Αναφορές ότι ακούστηκαν ήχοι από τον βυθό

Υποβρύχιο Titan: Συνεχίζεται το θρίλερ – Αναφορές ότι ακούστηκαν ήχοι από τον βυθό

Κορυφώνεται η αγωνία για το υποβρύχιο Titan και την τύχη των μελών του πληρώματος του βαθυσκάφους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με υπόμνημα της αμερικανικής κυβέρνησης, υπήρξαν αναφορές ότι ακούστηκαν δυνατοί ήχοι από το υποβρύχιο, οι οποίοι έμοιαζαν με χτυπήματα.

Οι ήχοι καταγράφηκαν, όπως αναφέρει το CNN, τέσσερις ώρες μετά την ανάπτυξη πρόσθετων σόναρ. «Ακούγονταν χτυπήματα ανά μισή ώρα», ανέφερε το σημείωμα, ωστόσο δεν υπήρξαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ένα καναδικό αεροσκάφος «εντόπισε ένα λευκό αντικείμενο στο νερό».

Η επιχείρηση έρευνας διεξάγεται τόσο κάτω από το νερό όσο και στην επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά του Κέιπ Κοντ σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων

«Είναι μια απομακρυσμένη περιοχή και είναι δύσκολο να διεξάγουμε έρευνα σε αυτή», ανέφερε ο αντιναύαρχος του αμερικανικού λιμενικού Τζον Μάουγερ, εξηγώντας ότι το υποβρύχιο διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αεροπλάνα και πλοία στις έρευνες – Αγωνία για το οξυγόνο και τα μέλη της αποστολής (Video)

Τα σενάρια για την τύχη του υποβρυχίου

Τρία είναι τα σενάρια τα οποία θεωρούνται ως επικρατέστερα για το τι συνέβη στο βαθυσκάφος το οποίο αγνοείται. Το αισιόδοξο αναφέρει ότι το πλήρωμα κατάφερε να βγάλει στην επιφάνεια το υποβρύχιο ωστόσο λόγω τεχνικού προβλήματος έχει καταστεί αδύνατη η επικοινωνία.

Παράλληλα εξετάζεται και η πιθανότητα διαρροής, γεγονός που θα οδηγούσε στην καταστροφή του βαθυσκάφους λόγω τεράστιας πίεσης στον βυθό της θάλασσας.

Το τρίτο σενάριο αναφέρει ότι το υποβρύχιο παγιδεύτηκε στα συντρίμμια του Τιτανικού και για τη διάσωσή του απαιτείται ο εντοπισμός του και στη συνέχεια η κατάδυση άλλου βαθυσκάφους για να το τραβήξει προς την επιφάνεια.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter