Υποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από τη Χερσώνα – Αναδιάταξη στα ανατολικά του Δνείπερου

Υποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από τη Χερσώνα – Αναδιάταξη στα ανατολικά του Δνείπερου

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στο νότιο μέτωπο της ρωσοουκρανικής σύγκρουσης, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Μόσχας για απόσυρση των δυνάμεων από την Χερσώνα και τα περίχωρά της.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, τα ρωσικά στρατεύματα θα πάρουν θέσεις στην ανατολική πλευρά του ποταμού Δνείπερου, με τον στρατηγό Σουροβίκιν να ενημερώνει τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι η υποχώρηση θα προστατεύσει τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών, καθώς είχε παρατηρηθεί δυσκολία στον ανεφοδιασμό των εν λόγω περιοχών πέριξ της Χερσώνας.

«Κατανοώ ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, ωστόσο θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε στο ακέραιο τις ζωές των στρατιωτών μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ετοιμότητα των δυνάμεών μας, οι οποίες διατηρούνταν εδώ και καιρό σε μία περιορισμένη περιοχή. Παράλληλα, με την απόφαση αυτή θα εξασφαλίσουμε ότι ένας ικανός αριθμός δυνάμεων θα μπορέσει να συμμετάσχει σε άλλες επιχειρήσεις στο υπόλοιπο μήκος του μετώπου», σημείωσε ο Σουροβίκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς επικοινωνούν ότι η απόφαση της Μόσχας μπορεί να αποτελεί μία κίνηση τακτικής ώστε να διαλύσει τη συνοχή των ουκρανικών δυνάμεων, μέσω νέας αντεπίθεσης.

 «Έχουμε ενδείξεις ότι αποσύρονται, ανατινάζουν γέφυρες που θα επέτρεπαν στις δυνάμεις μας να προελάσουν. Τους βλέπουμε να αποχωρούν από κατοικημένες περιοχές, αλλά σε ορισμένα σημεία αφήνουν πίσω στρατιώτες για να καλύψουν τις κινήσεις τους», σημείωσε ο στρατηγός Ρόμαν Κοστένκο.

Χαμηλούς τόνους διατηρεί και ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, ο οποίος ανέφερε ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να εφησυχάσει, εάν «δεν κυματίζει η ουκρανική σημαία στη Χερσώνα». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter