Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε γηροκομεία και υγειονομικούς: «Καμπάνες» σε όσους αρνηθούν – Στις 12:30 η εξειδίκευση των μέτρων

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε γηροκομεία και υγειονομικούς: «Καμπάνες» σε όσους αρνηθούν – Στις 12:30 η εξειδίκευση των μέτρων

Συναγερμός έχει σημάνει για τη μετάλλαξη «Δέλτα» με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων με πρώτους εκείνους που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και από 1η Σεπτεμβρίου στους υγειονομικούς, προβλέποντας παράλληλα αναστολή εργασίας για όσους δεν το πράξουν. Όλα αυτά στα μέσα του καλοκαιριού και με δεδομένο πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο να πείσει και τους δύσπιστους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε «μία σειρά ρυθμίσεων» για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού ενώ εξαγγέλθηκαν μέτρα για τους μόνιμους και στρατεύσιμους στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για τους κλειστούς χώρους στην εστίαση, από τους οποίους θα αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Δείτε επίσης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων – Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης

Συγκεκριμένα:

  • Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν τίθενται σε αναστολή εργασίας στις 16 Αυγούστου.
  • Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από 1η Σεπτεμβρίου.
  • Μόνιμοι και στρατεύσιμοι στις Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν κίνητρα για τον εμβολιασμό τους στις μονάδες. Μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι
  • Όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους από την Παρασκευή μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα εξειδικευτούν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη την Τρίτη 13 Ιουλίου στις 12:30, σύμφωνα με ενημέρωση του Μαξίμου.

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέφυγε, για ακόμη μία φορά, να θριαμβολογήσει για τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση διαχειρίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η χώρα βρίσκεται «πιο κοντά στον στόχο για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι».

Μάλιστα, δεν δίστασε να παρουσιάσει από τη δική του, διαστρεβλωμένη οπτική, τον ρόλο που διαδραμάτισε η κυβέρνηση και η πολιτεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «θωράκιση του Συστήματος Υγείας», αλλά και «στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας».

Παράλληλα, δεν λησμόνησε να προτάξει εκ νέου το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», όσον αφορά το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, προέτρεψε τους ανεμβολίαστους πολίτες «να ακούσουν τους νέους, που αξιοποιούν το Freedom Pass» (τους νέους όπου μέχρι πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση… έδειχνε ως υπαίτιους για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας), αλλά και «την εκκλησία, τους επαγγελματικούς φορείς και τα εκατομμύρια γυναίκες και άντρες που θέλουν να ζήσουν με υγεία και ελευθερία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter