Υποχρεωτικά μέσω τραπεζών η καταβολή της μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα

Υποχρεωτικά μέσω τραπεζών θα καταβάλλεται εφεξής η μισθοδοσία από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. 

Σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, ξεκαθαρίζεται ότι από την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους και μετά, καθιερώνεται η υποχρεωτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά και μόνο μέσω των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Τονίζεται ότι όσοι εργοδότες παραβούν την παραπάνω υποχρέωση, θα τους επιβληθούν κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.