Υποχρεωτικό έντυπο για τους γονείς που αρνούνται τον εμβολιασμό σκέπτεται το υπουργείο Υγείας

Στο 97% ο εμβολιασμός στην χώρα είπε στην Βουλή ο Ανδρέας Ξανθός.

Μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η κουλτούρα του εμβολιασμού σκέπτεται το υπουργείο Υγείας παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα εμβολιασμού είναι ικανοποιητικά επισήμανε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Όπως επισήμανε στην σκέψη του υπουργείου βρίσκεται η υπογραφή ειδικού εντύπου για όσους γονείς δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό και καμπάνια ενημέρωσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Α.Ξανθός επισήμανε ότι τα εμβόλια είναι «κρίσιμο εργαλείο προστασίας δημόσιας υγείας και πρόληψης» θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί «με σοβαρότητα να ενισχύσει κουλτούρα της πρόληψης». Παράλληλα όμως σημείωσε πως «δεν πρέπει να πάμε σε κατασταλτικού χαρακτήρα λογική» αλλά στην ανάπτυξη της σχετικής κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό μέσα στις σκέψεις του υπουργείου είναι η «καμπάνια καθολικής ενημέρωσης, από το ΚΕΕΛΠΝΟ» ενώ «υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό έντυπο για κάθε γονιό που αρνείται» σημειώνοντας ότι πρόκειται για «παρεμβάσεις αλλαγής συνείδησης».

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα αφού υπάρχει ποσοστό 97% στα κρίσιμα εμβόλια μια εικόνα όμως που δεν πρέπει να ανατραπεί. Ακριβώς λόγω αυτού του ποσοστού επισήμανε δεν υπάρχουν κρούσματα ιλαράς. Επίσης σημείωσε ότι εμβολιάζεται πάνω από το 90% των προσφυγόπουλων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.