Υποχωρεί το δολάριο μετά την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Υποχωρεί το δολάριο μετά την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ιαπωνικού γεν και του ελβετικού φράγκου σήμερα, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας το Σαββατοκύριακο προκάλεσαν φυγή προς τα παραδοσιακά ασφαλή νομίσματα.

Οι κινήσεις, ωστόσο, της ισοτιμίας του περιορίσθηκαν, επειδή οι επενδυτές δίνουν μικρή πιθανότητα να ξεσπάσει μία ευρείας κλίμακας σύγκρουση.

Το δολάριο υποχωρούσε 0,7% στα 109,52 γεν και 0,5% έναντι του ελβετικού φράγκου. Ο ευρύτερος δείκτης συναλλαγματικής ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος σημείωνε πτώση 0,2% στις 92,65 μονάδες και δεν απείχε πολύ από το χαμηλό επίπεδο 2,5 ετών των 92 μονάδων της περασμένης εβδομάδας. Το ευρώ σημείωνε πριν από λίγο άνοδο 0,4% στα 1,1913 δολάρια. Η χαμηλή διάθεση ανάληψης κινδύνου οδήγησε τα διεθνή χρηματιστήρια στο κόκκινο, ενώ οι τιμές πολύτιμων μετάλλων, όπως του χρυσού και του αργύρου, σημείωναν άνοδο 1% η κάθε μία.

«Οι εντεινόμενες γεωπολιτικές εντάσεις έχουν ωθήσει το δολάριο κάτω από το επίπεδο των 110 γεν και, αν και υπάρχει έκπληξη για τις εξελίξεις των τελευταίων 48 ωρών, οι αγορές είναι απίθανο να αντιδράσουν πολύ σε αυτές, εκτός και αν κλιμακωθούν σε μία σύγκρουση», δήλωσε αναλυτής της Commerzbank για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η αυξημένη αποστροφή κινδύνου ακολούθησε τη χθεσινή είδηση για την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ωθώντας τις ΗΠΑ να προειδοποιήσουν για μία «πολύ μεγάλη» στρατιωτική αντίδραση, εάν απειληθεί η χώρα ή οι σύμμαχοί της.

Το δολάριο πιέσθηκε εκ νέου και υποχώρησε σε επίπεδα κάτω από τα 109,50 γεν, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας ότι συνεχίζει να έχει ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει περισσότερες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, περιλαμβανομένου πιθανόν ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter