Υποχωρούν οι αποδόσεις στα 10ετή και 5ετή ομόλογα

Υποχωρούν οι αποδόσεις στα 10ετή και 5ετή ομόλογα

Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας που περνάει και στην οικονομία αποτελεί η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, υποστήριζαν τις προηγούμενες μέρες σε αναλύσεις τους οι ξένοι οίκοι. Ήδη, είναι γνωστές οι προθέσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου, ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Λίγο νωρίτερα την Παρασκευή, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί στο 4.10% από 4,15% και η 5ετία που είναι και το ζητούμενο, στα όρια του 3% από 3,1%.

Καλό είναι το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει για ΄κτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στα επίπεδα των 636 μονάδων και με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επανέρχεται στις τράπεζες, αφού οι θεσμικοί επενδυτές, αλλά και η Κομισιόν, δείχνουν ιδιαίτερα θερμοί για το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Άλλωστε, έχει προγραμματιστεί συζήτηση στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού την ερχόμενη εβδομάδα με αντικείμενο την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων από την Ελλάδα.   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter