Ύπουλη επίθεση στον Στ. Ξαρχάκο από το φιλοκυβερνητικό Liberal ότι… «ζήλεψε» τη Μενδώνη

Ύπουλη επίθεση στον Στ. Ξαρχάκο από το φιλοκυβερνητικό Liberal ότι… «ζήλεψε» τη Μενδώνη

Ο Ξαρχάκος ζήλεψε τη Μενδώνη… Αυτό κι αν είναι «είδηση»

Το ότι η κριτική του Σταύρου Ξαρχάκου στην υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ήταν αποτέλεσμα της ζηλοφθονίας του που δεν έγινε υπουργός, γράφει εμμέσως πλην σαφώς το φιλοκυβερνητικό Liberal, το οποίο εξαίρει συχνά πυκνά την υπουργό πολιτισμού για το έργο της.

Την ώρα που εκτός από τον καλλιτεχνικό κόσμο, αυστηρή κριτική στην υπουργό κάνει έως και η δεξιά ΕΣΤΙΑ, διατυπώνοντας στο πρωτοσέλιδο το ερώτημα «Πως τολμάτε να ειρωνεύστε τον Ξαρχάκο κυρία Μενδώνη», το φιλικό στην υπουργό Liberal, υποστηρίζει πως η υπουργός τα έπραξε όλα σωστά, απλά … ο σπουδαίος συνθέτης ζήλεψε την υπουργική καρέκλα.

«Το ζήτημα είναι, εντός των επόμενων εβδομάδων, με τόση υπομονή που κάναμε, να ανθίσει «μια λεμονιά στη γειτονιά» και να δούμε κανένα θέαμα, να ξεχαστούμε με τη μαγεία της τέχνης. Αντε, γιατί άμα ανθίσει η λεμονιά και δεν την δούμε, μετά… ξινίζει- κάνει λεμόνια δηλαδή.

Σαν, ας πούμε, να μη σε κάνει το κόμμα σου υπουργό και όταν δέσει ο καρπός να κατηγορείς αυτήν που έγινε. Δηλώνοντας, κιόλα, πως είναι πολύ καλή γενική γραμματέας (και για όποιον δεν κατάλαβε: ο κρίνων να κάθεται στην υπουργική καρέκλα και η νυν υπουργός να είναι ΓΓ για να δουλεύει. Ε, δουλευόμαστε)» γράφει το άρθρο.

Υποστηρίζοντας την Λ. Μενδώνη σε κάθε της αράδα, η αρθρογράφος σημειώνει πως: «Τα 100 εκατομμύρια είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του ως ενίσχυση από καταβολής του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Υπερπολλαπλάσια το μεγαλύτερο.»

Την ίδια ώρα βέβαια, από τις ίδιες τις απαντήσεις της υπουργού στη συνέντευξη τύπου , είναι εμφανές, ότι είναι αμφίβολο αν θα απορροφηθεί αυτό το κονδύλι, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του αφορά τα επιδόματα, οι όροι για την είσπραξη των οποίων δεν καλύπτουν την πλειοψηφία των δημιουργών.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου, πόσοι καλλιτέχνες καλύπτονται από το επίδομα σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η Κα Μενδώνη απάντησε, ότι θα το μάθουμε όταν δούμε πόσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις γιατί ο χώρος είναι αχαρτογράφητος.

Αρα λοιπόν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, το ποσό που ανακοινώθηκε πως δεσμεύθηκε για τον πολιτισμό, μπορεί να μείνει κατά ένα μεγάλο μέρος του άθικτο! Υπήρχε βέβαια η λύση ένα μεγάλο μέρος να δοθεί στην επιδότηση των Οργανισμών των καλλιτεχνών και δημιουργών, αλλά αυτό δεν επιλέχθηκε.

Βλέπετε, εκεί δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε γενικώς και αορίστως για χρήματα που δεσμεύονται και δεν γνωρίζουμε αν θα απορροφηθούν, θα έπρεπε να καταγραφούν στα ταμεία. Αλλά, όπως λέει και το Liberal, η υπουργός δεν κάνει λάθη, ο Ξαρχάκος (και γιατί όχι και το σύνολο των καλλιτεχνών της χώρας) ζηλεύει την καρέκλα της κυρίας Μενδώνη.

Τελικά οι λεμονιές ξινίζουν στη γειτονιά της οδού Μπουμπουλίνας, πέριξ των γραφείων της υπουργού.

Πηγή: tvxs.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter