Υπουργέ παρά τω ωτακουστή γιατί δεν δημοσιοποίησες και το επόμενο sms;

Υπουργέ παρά τω ωτακουστή γιατί δεν δημοσιοποίησες και το επόμενο sms;

Ο Άκης Σκέρτσος δεν συνδιαλέγεται με την «αθλιότητα» και τον «βούρκο» γιατί προτιμά να κυλιέταιΑνάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook sms που ανταλλάξαμε την Παρασκευή στο πλαίσιο της επικοινωνίας που είχε η ερευνητική ομάδα του Documento με τα νέα ονόματα της λίστας Predator και μας κατηγορεί ότι δεν δημοσιεύσαμε -ως οφείλαμε- ολόκληρη την επικοινωνία τη στιγμή που ο ίδιος αποκρύπτει ένα ακόμα μήνυμα.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε το θέμα τίθεται και επί προσωπικού, θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Επικρατείας για τη στοχοποίηση. Αν μη τι άλλο, η επίθεση από έναν πρώην πολιτικό «ιπποκόμο» του Γιάννη Στουρνάρα και μετέπειτα γενικό διεκπεραιωτή του ΣΕΒ θα αποτελούσε γαλόνι στην «επωμίδα» κάθε δημοσιογράφου. Όσο για τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων, θα έχει χρόνο να αναλογιστεί τι έκανε όταν sms με συναδέλφους του θα βγαίνουν φόρα παρτίδα και ο καθένας θα τον επικαλείται ως άλλοθι.

Ο υπουργός μας περιγράφει ως άθλιους συκοφάντες επειδή -λέει- δεν παρέχουμε στοιχεία τεκμηρίωσης των δύο λιστών. Αλήθεια, αναφέρεται και στην παρακολούθηση Καρυπίδη; Κι όλα αυτά, τη μέρα που «Το Βήμα» επισφραγίζει την «παγίδευση» του συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο, Νίκου Δένδια, συνδέοντας απροκάλυπτα το Predator με την ΕΥΠΑπό τον συγκεκριμένο δημοσιογραφικό όμιλο οι πολίτες ενημερώθηκαν και για την παρακολούθηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ μετά την αποκάλυψη της πρώτης λίστας, «Τα Νέα» έγραφαν για κατάλογο 106 θυμάτων.

Δεν θα θυμίσω τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ή του Γιάννη Βρέντζου, φαντάζομαι θα τις έχει αποστηθίσει. Δεν θα θυμίσω, επίσης, ότι από τον περασμένο Αύγουστο η «Καθημερινή» μιλούσε για παρακολούθηση επιπλέον επτά με οκτώ πολιτικών προσώπων. Με ανυπομονησία, λοιπόν, περιμένω την ανάρτηση του υπουργού που θα περιλαμβάνει τους ίδιους χαρακτηρισμούς εναντίον του ΔΟΜ ή της εφημερίδας του Αλαφούζου«Ειδάλλως», όπως γράφει, «είναι συκοφάντης».

Πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Σκέρτσος πιπιλάει την κατηγορία της συκοφαντίας ενώ μόλις την προηγούμενη Δευτέρα ο πολιτικός του προϊστάμενος επινόησε -κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης στον ΑΝΤ1– απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, η οποία εμπλέκει τον εκδότη του Documento με ρωσικά συμφέροντα και ροή 10 εκατ. δολαρίων από «το 2016». Έχει γούστο ο Άκης Σκέρτσος να συμβούλεψε τον πρωθυπουργό να εκστομίσει αυτήν την αλητεία ή να ήταν το πρόσωπο που του συνέστησε να μας αποκαλέσει «συμμορία» ή «ελευθεροδολοφόνους» από το βήμα της Βουλής για το -υπαρκτό βάσει του βουλεύματος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου- σκάνδαλο Novartis.

Στο ίδιο μοτίβο, ο υπουργός παρά τω ωτακουστή κάνει λόγο για «σαλαμοποίηση των δήθεν “αποκαλύψεων”», παριστάνοντας πως δεν γνωρίζει τίποτα για τον κατακερματισμό της έρευνας με πέντε παράλληλους εισαγγελικούς ελέγχους για το ίδιο σκάνδαλο και με τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ψάχνει το «βαθύ λαρύγγι» των διαρροών αντί για το βαθύ παρακράτος. Νομίζει δε ότι απευθύνεται σε χαχόλους που θα πέσουν στην παγίδα να τους φορτωθεί ο μισός Ποινικός Κώδικας στην πλάτη. Αν θέλει να ξεπλύνει τον λεκέ, ας απαντήσει για τη «φυγάδευση» των Γιάννη Λαβράνου και Φέλιξ Μπίτζιου από την Εξεταστική Επιτροπή ή για την καταγέλαστη εξέταση της εκπροσώπου της Intellexa, Σάρα Χάμου, μέσω γραπτής και εξ αποστάσεως κατάθεσης.

Το καλύτερο; Ως γνήσιος φορέας πολιτικού «εκτσογλανισμού» και βραχίονας της κυβερνητικής κατασκευής εσωτερικών εχθρών, προδοτών ή κατασκόπων μιλά για «εξυπηρέτηση ενός οργανωμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα αλλά και από το μετρήσιμο έργο που παράγεται καθημερινά σε πολλά πεδία πολιτικής προς όφελος των πολιτών». Ποιος; Ο υπουργός που έλεγε ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας» διότι «μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ». Ας το πει αυτό στους συγγενείς όσων πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

«Παραθέτω τη συνομιλία μου με τον συντάκτη του ντοκουμέντου διότι η εφημερίδα παρέλειψε να δημοσιεύσει ως όφειλε ολόκληρη την επικοινωνία» καταλήγει η ανάρτηση. Εν προκειμένω, έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Κίτσου Τεγόπουλου. «Ένοχος ή βλαξ;» είχε διερωτηθεί ο ιστορικός εκδότης της «Ελευθεροτυπίας». Κι ο λόγος που ξανά τίθεται το δίλημμα είναι επειδή ο ίδιος που μας κατηγορεί πως παραλείψαμε μέρος της απάντησής του, «ξέχασε» να ποστάρει ολόκληρη τη συνομιλία, η οποία ολοκληρώθηκε με ένα (αναπάντητο) ερώτημά μου.

ΥΓ. Επειδή υπουργέ παρά τω ωτακουστή το screenshot βγήκε στις 16:11 την ημέρα που έγινε η συνομιλία και εσείς κάνατε την ανάρτηση σήμερα το πρωί, νομίζω δικαιούμαι να γνωρίζω σε ποιον στάλθηκαν τα μηνύματα μας. Μήπως στον κ. Μητσοτάκη;

Ολόκληρη η συνομιλία:

Η ανάρτηση Σκέρτσου:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter